Szeretnék kivenni egy nap szabadságot, hogy a családdal legyek. Ezt mégse mondhatom a főnöknek. Mit mondjak, milyen okból kell a szabadság?
A gyereket kell speciális dokihoz vinni.
A férjem mindig ezt mondja, mert más esetben el se engedik. Mondjuk syndactyliás a pici, bár egy darabig semmit sem kell csinálni vele, de sok mindent rá lehet fogni.
mondd, hogy temetésre mész.
mindig beválik.
Nem tudom hol dolgozol, de igencsak furcsa, hogy meg kell indokolni, hogy miért mennél szabadságra. Ehhez a főnöködnek nincs semmi köze.
Lehet én dolgozom nagyon jó helyen (ez a második munkahelyem és az elsőnél is így volt), de ameddig van szabadságom gyakorlatilag akkor használom el amikor akarom. Egy esetben volt, hogy a főnököm megkért, hogy nagyon nagy szüksége lenne rám aznap és ha meg tudom oldani, hogy máskor menjek szabadásgra, azt nagyon megköszönné.
Nálunk is viszonylag kötetlen, annyi az egész, hogy egy héttel előtte szólni kell miatta, és már mehetek is (ha többi kolléga nem szabadságol azon napo(ko)n).
Elég szomorú, sok helyen még el is sumákolják a szabit, még hazugsággal se veheted ki (barátnőm munkahelye).
Nálunk sem kérdezi meg soha a főnököm, hogy miért akarok szabira menni, és olyan sem volt még, hogy nem engedett el.
Ha nincs gyereked, akkor mondd, hogy neked kell orvoshoz menned, arra csak nem kérdez már rá, hogy mi bajod van...
A szabadságod egy részével te rendelkezel. Miért kell megmagyarázni miért veszed ki? Családellenes a főnököd talán?
2. Ilyet sosem mondanék, és mást sem biztatnék rá, ez nagyon morbid. A gyerekeimet hazugságra nem használnám fel. Jó, hogy nem a saját gyereketek temetésére hivatkoztok, csak mert szabadság kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!