Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Regisztrált munkanélküli...

Regisztrált munkanélküli vagyok fél éve, nem dolgoztam még, elvégeztem egy OKJ-s szakmát, erre az időre kaptam minimálbért, de most hogy elvégeztem meddig jár a TB, vagy jár-e egyáltalán?

Figyelt kérdés
2010. febr. 15. 12:36
 1/4 anonim válasza:
Hello! Én ma voltam bent a TB-nél, mert hasonló cipőben járunk. Azt mondták, hogy amennyiben volt diákigazolványod, akkor a matrica lejárta után még 40 napig biztosítva vagy. Aztán irány az APEH, nyomtatványt kell kérni és havi 4950 Ft-ot kell jattolni! Felháborítónak tartom egyébként! Egy büdös vasat nem kerestem még, már vagy 60 helyre jelentkeztem, sehova nem kellek... De azért fizessek TB-t, akkor is, ha nem vagyok beteg... Milyen országban élünk???!!!
2010. febr. 15. 13:00
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, a munkaügyi szervezésében vettél részt a képzésben.

Hány napig tartott a képzés és mikor volt az utolsó nap (amire bért kaptál)

Ha megírod, pontosan meg tudom mondani, meddig vagy jogosult a TB ellátásra, és hogy mi a további teendőd.

2010. febr. 15. 18:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Így van, munkaügyi által. 3 hónapos volt a képzés, 2009 november 3.-án kezdődött, és most február 12.-én fejeződött be. Erre a 3 hónapra kaptam pénzt. Köszi a választ!
2010. febr. 15. 20:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Akkor február 13-tól 45 napig (március 29)-ig még biztosított vagy.

Március 30-i kezdődátummal kell magadnak gondoskodnod a TB-ről.

Ha szociálisan rászorult vagy, az önkormányzat fizeti helyetted; be kell menned (márc.közepe felé elég) és ott adnak nyomtatványt, amit ki kell töltened és az alapján állapítják meg, hogy fizetik-e ők, vagy neked kell magad után fizetned.

Ha magad után kell fizetned, akkor az APEH-hoz kell bejelentkezned egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre (10T1011-es nyomtatvány, az APEH honlapjáról letölthető, postán beküldhető), március 30-i kezdődátummal. Ők majd visszaküldik az egyik példányt, aztán a határozatot a csekkekkel. Idén havi 4950 forintot kell fizetni havonta.

Ha a járulékfizetés alatt biztosított leszel, ugyanezen a nyomtatványon kell kijelentkezned.

2010. febr. 16. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!