Vannak az értékpapírszámlámon részvényeim, amiket szeretnék eladni. Ez a folyamat milyen gyorsan megy, míg a pénzhez jutok? Pár nap?
Konkrétan 30 darab ELMÜ-ÉMÁSZ részvényről van szó, összesen 450-550 ezer Ft értékben /attól függ, éppen milyen az árfolyama/, amit az elhunyt édesapámtól örököltem /a 70-es évektől nyugdíjas koráig az ELMÜ-mél dolgozott/. Sajnos én nem vagyok tisztában, hogy egy részvénynek mik az előnyei-hátrányai, mit lehet kezdeni vele, stb. A tőzsdézésben egyáltalán nem vagyok otthon, semmit nem értek hozzá, semmi tapasztalatom. Viszont a pénzre mostanában szükségem lenne, így gondoltam, hogy elpasszolom, mivel semmi hasznát nem látom. Maximum annyi, hogy asszem tavasszal fogok kapni az osztalékból /mivel ugye apukám után örökölt tulajdonrészem van/. Legalábbis 2014 tavaszán /ekkor már az én számlámon voltak a részvények, mert édesapám 2013-ban hunyt el/ kaptam valami kőkemény 66 ezer forintot. Ha úgy nézzük, az havonta több, mint 5 ezer forint. Bár az az igazság, hogy nem lenne nagy érvágás most nekem, ha ez kimaradna, viszont a részvényekért kapott szép pénz most jól jönne átmenetileg...
A fő kérdésem az, hogy ha ezt eladom, akkor mennyi idő, mire pénzt látok belőle? Illetve ebből lehet valahogy még pénzt kicsikarni az eladáson és az évi 66 ezer Ft osztalékon kívül? Gondolom, nem, de azért kíváncsi vagyok a válaszokra. Tippeket is szívesen fogadok, hogy ki mit tenne a helyemben. Köszönöm előre is!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!