Miért az él a köztudatban hogy Nyugaton minden jó, és ott a takarítónő is tengerentúlon nyaralgat meg új mercivel jár?
Azért, mert az emberek nincsenek tisztában a valósággal, legtöbb magyar - sajnos - írni olvasni alig tud (kiválóan látni a példákat pl.: itt a GYIK-on). Egy hasonlóan értelmi sérült ismerősétől megkapja a híreket, hogy NÉGYSZÁZEZER forintot lehet keresni utcasepréssel Londonban és el van ájulva, mert még életében egybe nem látott annyi pénzt egyben, csak a 47e forintnyi közmunkabért.
Aztán olyan apróságokat elfelejtenek a delikvenssel közölni, hogy ha összeköltözik 5 arab vagy kelet-európai bevándorlóval még akkor is 200e forintnyi GBP a lakbére, hogy a 11e FT-os BKV bérlet helyett van olyan zóna Londonban, ahol 135e forint egy havi bérlet... De még ha csak 1 zónában is utazik akkor is 150 GBP körül van az átlag ami 65e...
Hogy 5 ruppó alatt egy száraz hajvágást sem tud megúszni és még sorolhatnám.
Amúgy jó provokatív kérdés, minden elismerésem.
Szerintem ilyet senki nem állít, maximum az idióták, vagy azok akik még életükben nem voltak külföldön.
Viszont van egy óriási különbség a Nyugat javára az életszínvonalban, amely tagadhatatlan.
"Igaz, hogy kinn drágább a megélhetés, de nagyjából ugyanolyan körülmények között élve, mint itthon, lehet, hogy félre tudsz tenni 10 000 (=25 Font) ne adj Isten 20 000 Ft-ot (50 Font), míg itthon pl a mostani állásommal (nettó 65000, egyedül élek), ezt nem tudom megtenni."
Egyedül élsz minimálbérből? Mi a titkod?
Itt nem ez a gond hanem az hogy fiatalokat elhitetik hogy nyeltudás nélkül,kevés pénzel,szakma nélkül meg hogy kint dobálják az állásokat ilyen baromságokkal etetik őket.Azt amikor valaki kimegy stabil nyeltudással,szakmával,pénzel,van fix albérlete ma már WC pucolónak lehet az nem fog tudni arra se elmenni mer van ezer másik hülye.Itt már az is elég hogy egyesek elhiszik itt nem kap munkát akkor ott meg osztogatják.Hazudozó kint élő magyarok elárulom voltam kint nem egyszer és emberileg mi semmivel nem vagyunk roszabbak mint egy német vagy osztrák.Nem vagyunk összetartó nemzet, a pedáns osztrákok, meg hasonló baromságok.Ezt a szemetet ontja a média meg a sok nyifinyafi barom osztja az észt aki jó ha turistaként volt kint.A nagy amerikai állom duma ugyan olyan baromság mint hogy mi magyarok emberileg bármiben roszabbak lennénk meg hogy bezzeg ők.Van pénz és bizonyos szolgáltatások valamivel jobbak ezvégett és ennyi.
Szajkózta (még gyerek) rokonom a lengyelekről hogy barbár nép fél évet éltem velük és amikor éheztem odajött adott kaját.A pedáns osztrák meg próbamunkákat elfelejti kifizetni.Tele van a padlás ezekkel a baromságokkal amit a sok okoskodó megmondó barom terjeszt,és közben lövése sincs a valóságról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!