Új ügyvezető tartozása behajtható rajtam?
Figyelt kérdés
Adott egy kft amit eladtam. Tehát törölve lettem mint ügyvezető. Az Én vezetésem alatt nem volt semmilyen nemű tartozás. Az új tulaj tartozást halmozott fel az üzlet bérbe adójával. Rajtam akarják behajtani. ( egy évvel később, az adósság fél évvel a "lemondásom" után kezdett halmozódni) Állítólag kezességet vállalta, a tartozásokra. Ami ugye egy ügyvezetőnél alap. Csak hogy nem a saját nememen hanem a Kft neve alatt történt. Tehát a kft minden nemű adósságért felel. Ilyenkor behajthatják rajtam?2015. márc. 3. 10:22
1/4 A kérdező kommentje:
bocsánat-vállaltam
2015. márc. 3. 10:26
2/4 anonim válasza:
Attól függ, kinek a tulajdona a kft. Ha a te tulajdonod, és a kft vállalta a kezességet, akkor vajmi lényegtelen ki az ügyvezető, behajtható rajtad. Mármint nem rajtad mint magánszemély, hanem a kft vagyonából, elvégre azért korlátolt felelősségű a társaság hogy a magánvagyonodra ne tehesse rá a kezét a követelő.
Ha ez az eset áll fenn, javaslom konzultálj az ügyvédeddel, hátha.
3/4 A kérdező kommentje:
én teljes mértékben törölve lettem a cégből mint ügyiintéző-tulajdonos és ügyvezető. Az ügyvéddel beszéltem azt mondta bérleti szerződést mint Kft írtam alá nem mint magán személy. És elvileg a jog szerint ilyen esetben a mindenkori ügyvezető a felelős. Felhívtam a közjegyzőt elvileg ő is azt mondta hogy tiszta vagyok. De nem hagy nyugodni mert akitől béreltük az üzletet köti az abet...
2015. márc. 3. 11:20
4/4 anonim válasza:
Megnyugodhatsz, semmi alapja nincsen. Csak pattog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!