Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Élmény vagy tulajdon?

Élmény vagy tulajdon?

Figyelt kérdés
Ti melyikre adjátok ki szivesebben a pénzt és miért? Egy egyszerű példa: Nyersz pénzt, annyit amiből kijönne két repülőjegy Amerikába a pároddal, hogy meglátogassátok az ott élő gyereketeket, akit már 1 éve nem láttatok. Azt választanátok, hogy beleteszitek a pénzt a repülőjegybe, vagy vennétek a pénzből egy autót magatoknak? Persze ez csak egy példa, de a lényeg hogy nagyobb összegű pénz befolyásánál mire költenétek azt inkább. Az élmény lehet nyaralás, külföldi nyelvtanfolyam stb.

2015. febr. 20. 13:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha nagyobb összegről van szó, akkor valami olyanra, ami pénzt termel, és a hozamából vennék tulajdont vagy élményt.

Vagy egy olyan élményt, ami tulajdon is egyben, és amit később részben pénzzé tudok tenni.

Pl egy használt könyv, amit megveszek - tulajdonná alakítok - áron alul, majd miután kiolvastam - élményt adott - eladom (akár annyiért amennyiért vettem).

Fél éve vettem egy babakocsit a vaterán 55 ezerért (listaára 190 ezer), 1 év múlva, használat után eladom kb 45 ezerért. Tehát a 190 ezres babakocsit (persze használtan) 10 ezerért használtam 1.5 évig (élményt nyújtott, de a tulajdonom is volt, és részben vissza is hozza az árát).

2015. febr. 20. 14:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Attól függ - ha nem lenne autóm de szükségem volna rá akkor inkább azt. Vagy ha kijön belőle akkor kifizetném a gyereknek a hazautat (olcsóbb lenne, csak 1 repjegy és nem kéne szállást sem fizetni) és a maradékból vennék autót.
2015. febr. 20. 14:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha ez a két opció, akkor főként élményt, azaz inkább tudást. külföldi nyelvtanfolyam? Szuper. OKJs kurzus? Szintén.

A tudást, élményeket nem lehet elvenni senkitől. Nem emlkészem már tisztán, hogy milyen cipőm vagy kabátom volt 13 évesen, de arra igen, hogy milyen volt Velencében még langyos baguettet enni friss olivabogyóval és a piacon vett sülthallal, minözben a Szent Márk téren ültünk és a kenyér felét a balamboknak adtuk.

Azon kívül, hogy tuti utaznék, a nagy része valami oktatásra menne. Én már az a generáció vagyok, akinek a tanulás kínkeserves küzdelem, mert nincs rá pénz, se támogatás. Szóval attól függetlenül, hogy milyen végzettségem van, legalább 1/3 valami aktív tanulásra, tanfolyamra menne.

A tárgyi dolgokra amik nagyon kellenek, ígyis úgyis össze fogok spórolni. Minden tárgyi dolog fogyóeszköz, elévül, elromlik, ellopják, veszek jobbat stb. Ha egy kupacban sok pénzed van, ilyesmire kár a nagy részét költeni. Ebben az esetben az ember hajlamos az igényeit megemelni, valami olyanra költeni ami kicsit luxus. Azon kívül, hogy "kicsit jobban néz ki", "kicsit többet tud, gyorsabb" nem sok előnye van. Ha egyébként nem tudnád megvenni, akkor az életszinvonaladba nem illik bele, a szervizt nehéz lesz fizetni, és ha hozzászoksz, a hiánya szörnyű lesz.

Persze ha van egy valag pénzem, és éppen beázott a telefonom, akkor veszek egy másikat, de nem fogok nagyságrendekkel jobbat választani, csak épp egy hajszállal, annak tükrében hogy mire van szükségem.

2015. febr. 25. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!