Ha tavaly kaptam álláskeresési járadékot, és utána 1 évig nem találtam munkát, kaphatok-e járadékot megint?
Figyelt kérdés
2015. febr. 7. 23:15
2/9 anonim válasza:
Persze, de csak akkor ha újra meglesz a ledolgozott 1 éved.
3/9 anonim válasza:
Így van, a megelőző 3 éven belül kell 1 évnek meglennie. Kérdés, hogy az előzőhöz hány napot használtál fel a korábbi 3 évből, és most esetleg van e még az előző álláskeresési járadékod előtti évből felhasználható napod, amit idén feltehetően ki kellene most egészíteni 365 napra , akár alkalmi munkákkal, EFO-val is.
4/9 A kérdező kommentje:
Van 3 éven belüli legalább 365 nap munkaviszonyom, viszont kb 1 évvel ezelőtt a max 90 napot kaptam álláskeresési járadékot. Szabály szerint mikor kaphatnék újabb járadékot? Mennyi munkaviszony kell, 1 év?
2015. febr. 8. 14:34
5/9 A kérdező kommentje:
Azt mondták hogy egészségügyi szolgáltatási járulékot kifizeti az önkormányzat, viszont ahhoz álláskeresési járadékra kell regisztrálnom a munkaügyi kp-ban, ehhez viszont munkaviszony kell. Úgyhogy akkor ez nem járható sajnos. Jól értelmezem?
2015. febr. 8. 14:44
6/9 anonim válasza:
Csak együtt kell működnöd a munkaügyi hivatallal, legalább 1 évig, be kell regisztrálnod!
7/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, de hiába regisztrálok be, meg együttműködök, járulékot nem kapok. Vagy így is fizetné az önkormányzat az eü járadékot? Nem hiszem.
2015. febr. 9. 09:07
8/9 anonim válasza:
Ha járadékra jogosult lennél, akkor a munkaügyi fizetné. Ha nem vagy jogosult, ergo nincs bevételed, akkor nem tudod magad után fizetni, így ezért lehet az önkormányzathoz fordulni, hogy vállalja át ebben az esetben a járulékfizetésed, mert nincs miből fizetned. Ezt 1 évre adják meg, addig regisztrálva kell legyél, maradjál a munkaügyiben.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségedet.
Még egy kérdésem volna, ha már voltam regisztrálva régebben, és elektronikusan tartottam a kapcsolatot, de ez egy éve volt, akkor is személyesen kell újra regisztrálnom, vagy elég interneten?
2015. febr. 9. 13:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!