Vásárolt már valaki ebay-en autót?
"az ára elég kedvező"
Valószínűleg amennyiért Európába hozatnád 3x annyit kifizetnél.
Szia!
Én motort vásároltam úgy fél éve!
Minden rendben ment, semmi nem volt gázos.
Szerencsére kifogtam egy jó eladót.
Mi sokat leveleztünk 2x telefonon is beszéltem vele.
Úgy egyeztünk meg, hogy Én intéztem a szállítás, Én beszéltem a szállító céggel...
Annyi volt az egészben a nehézség, hogy a magyar (hírhedt pocsék) vám gyakorlatilag semmit nem tudott kezdeni a dologgal.
Kb. 2 hónapot volt náluk a motor.
Lazán el kellett volna vámolni és megírni néhány papírt.
Először azt mondták, hogy kollégájuktól kérnek "tanácsot" és, hogy utána kell nézniük 1-2 dolognak. Ez volt 2 vagy talán 3 hét :D
Azután viszonylag simán ment minden.
Balhés volt, hogy a 2. hónap közepén kitalálták, hogy fertőtleníteni kell és ez nekem 180 ezer Ft lesz. Röhejes.
Szerencsére egy ügyvéd ismerősön 80 ezerért elmagyarázta nekik, hogy egyszerűen nem kell. :D
Ezután jött a számla, hogy ők, a "nagy" vámosok vigyáztak a motorra és, hogy ezért fizetnem kell.
Szar ügy volt. :(
De szerencsére itt van, működik, minden rendben!
Sok sikert!
ami washingtonban van - es te hol vagy? Magyarorszagon? Mert akkor jobban jarsz, ha Eu-n belul keresel hasonlot.
Az eBayes auto vasarlassal nincs gond, ilyenkor a szallitassal van a gond (amit sokx magad intezel, vagyis kontener kb. 3ezer$), plusz a vammal, plusz a regisztracioval. Ezekre annyit kifizetsz, hogy annyiert jobb alapotut talalsz Europan belul, ahol nem lesz vam, es regisztracio sem olyan horribilis, illetve veszel egyiranyu jegyet es a szallitas is megoldva, amennyibe az auto mukodokepes es hazavezeted ideiglenes papirokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!