Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az üzleti etika, és egyéb...

Az üzleti etika, és egyéb formaságok keretein belül hogyan illik termékmintát kérni forgalmazáshoz egy termelőtől, gyártótól?

Figyelt kérdés
2015. febr. 5. 20:25
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Tehát van egy gyártó, vagy termelő, aki számomra tetszetős terméket gyárt, hogyan illik tőle üzenetben (levélben? vagy telefonon?) termékmintát kérni (és mihez?) pl engedélyeztetéshez, teszteléshez, laborhoz, akármi?
2015. febr. 5. 20:26
 2/21 A kérdező kommentje:

Tehát mondjuk ő mézet forgalmaz, és szükségem van tőle egy üveg mézre, h kézbe vegyem, leteszteltessük, lefotózzuk, megmutassam a marketingeseknek, a befektetőknek.

Hogyan illik elkérni ezt a mintát?

2015. febr. 5. 20:29
 3/21 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy ő vagy te vagy fentebb a ranglétrán. Nem mindegy, hogy a TESCO kér ilyet egy nevenincs méztermelőtől, vagy egy sokszoros termékdíjas méhész mézet szeretne forgalmazni egy kisbolt. Az előbbi esetben gyakorlatilag nem is termékmintákat kérnek be, hanem komplett auditot tartanak - megnézik még azt is, hogy milyen hőmérsékletű a kaptár, előfordulhat-e elszennyeződés a mézben, mekkora folyamatos termelés biztosított, stb., míg a másodikban mondjuk akár egy közvetlenebb beszélgetés keretében akár végig is kóstolhatod a különféle kaptárak eredményét - csak attól függ, hogy hogy álltok hozzá a dologhoz, de mivel feltehetőleg neki meg neked is pénzügyi érdeked fűződik hozzá, jók az esélyek.
2015. febr. 5. 21:04
 4/21 A kérdező kommentje:

Értem, és ebben az esetben hogyan történjen a kapcsolatfelvétel? (nyilván én állok alul a ranglétrán, de ha komoly befektetést tervezek, vagy forgalmazó szeretnék lenni neki is érdeke, hogy részt vegyen a dologban)

De hogyan illene nyitni?

A mintát úgy gondoltam, hogy elküldi nekem csomagként, azt nem tudom hogy illene, ha ilyenkor kifizetteti velem, akkor szerintem felejtős lehet a termelő, nem?

2015. febr. 5. 21:22
 5/21 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább célszerű a személyes kapcsolatfelvétel - ha nem is nála, de termelői vásáron vagy hasonló helyen.
2015. febr. 5. 21:24
 6/21 A kérdező kommentje:

Igen, de mi a helyzet, ha nemzetközi kapcsolatról beszélünk? Mondjuk egy új-zélandi méztermelőről.

Persze megoldható, de mégsem a legolcsóbb megoldás egy személyes üzleti találkozó transzatlanti utazással.

2015. febr. 5. 21:30
 7/21 anonim ***** válasza:
egy üveg méz megvétele kevesebbe fog kerülni, mint amennyit a telefonszámlára költenél...
2015. febr. 5. 21:31
 8/21 A kérdező kommentje:
Nem is az ára a kérdés, hanem az, hogy mit írjak nekik, kellene egy kísérőlevél.
2015. febr. 5. 22:12
 9/21 anonim ***** válasza:
Hát ha nagyon ragaszkodsz ehhez a távolságtartó kommunikációhoz, akkor kérj megvételre tesztnek mézet - termékmintának hasonló élelmszerekből nem nagyon készítenek a termelők 50 milis verziókat.
2015. febr. 6. 00:13
 10/21 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm szépen a tanácsokat. A tapasztalataim alapján nem nagyon akarnak mintát küldeni a gyártók, pedig a minimális rendelési mennyiség a legtöbb helyen egy raklap. Ez abszurd. És akkor mondjuk forgalmaznám a termékét, vagy rendelnék tőle, de elijeszt azzal, hogy fizessek ki az egy üveg kanadai, vagy új tazmániai különleges mézért 25 ezer forint szállítási díjat meg ja még azt az egy üveg mézet is fizessem már ki ne szórakozzak.

Mondom akkor jó, maradok inkább a hazai méznél.

2015. febr. 6. 04:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!