Az üzleti etika, és egyéb formaságok keretein belül hogyan illik termékmintát kérni forgalmazáshoz egy termelőtől, gyártótól?
Tehát mondjuk ő mézet forgalmaz, és szükségem van tőle egy üveg mézre, h kézbe vegyem, leteszteltessük, lefotózzuk, megmutassam a marketingeseknek, a befektetőknek.
Hogyan illik elkérni ezt a mintát?
Értem, és ebben az esetben hogyan történjen a kapcsolatfelvétel? (nyilván én állok alul a ranglétrán, de ha komoly befektetést tervezek, vagy forgalmazó szeretnék lenni neki is érdeke, hogy részt vegyen a dologban)
De hogyan illene nyitni?
A mintát úgy gondoltam, hogy elküldi nekem csomagként, azt nem tudom hogy illene, ha ilyenkor kifizetteti velem, akkor szerintem felejtős lehet a termelő, nem?
Igen, de mi a helyzet, ha nemzetközi kapcsolatról beszélünk? Mondjuk egy új-zélandi méztermelőről.
Persze megoldható, de mégsem a legolcsóbb megoldás egy személyes üzleti találkozó transzatlanti utazással.
Hát köszönöm szépen a tanácsokat. A tapasztalataim alapján nem nagyon akarnak mintát küldeni a gyártók, pedig a minimális rendelési mennyiség a legtöbb helyen egy raklap. Ez abszurd. És akkor mondjuk forgalmaznám a termékét, vagy rendelnék tőle, de elijeszt azzal, hogy fizessek ki az egy üveg kanadai, vagy új tazmániai különleges mézért 25 ezer forint szállítási díjat meg ja még azt az egy üveg mézet is fizessem már ki ne szórakozzak.
Mondom akkor jó, maradok inkább a hazai méznél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!