Lakhatási támogatás igénylés?
Ha minden jól megy dolgozni fogok nemsoká. Pályakezdő vagyok és láttam,h ők is igényelhetik.
Budapesten tartózkodok, kb. 200 km-re otthontól.
Láttam a lakhatási támogatás igénylő lapon,h kell megadni állandó lakcímet,ami ugyebár nem probléma. Viszont tartózkodási címet is meg kell adni, ami lakcímkártyával igazolt, és ez nekem nincs. Jól értelmezem,h ez mindenképp kell az igényléshez? És ha igen,akkor hol tudom beszerezni? (jelenleg egy "hotel és diákotthon"-ban lakok)
A másik,h a tájékoztatóban az szerepel,h az első 6 hónapban max. 100ezer ft, második 6 hónapban max. 60ezer, harmadik 6 hónapban max. 40ezer.
Az igénylőlapon pedig üresen van hagyva ez a rész kitöltésre. Akkor most oda akármennyit beírhatok,amennyit reálisnak vélek?
A tartózkodási helyre való rákérdezés a kérdőiven szinte átverés, mert ha van budapesti tartozkodási helyed, az a kizáró ok és ha nincs, akkor kapod meg a támogatást.
Neked 2014-es igénylőlapod van, a jogszabály 2015 jauártól megváltozott, igy igen szükséges, hogy tájékozódj, mert ha elrontod, vagy lekésed egy évig nem adhatsz be újat.
A támogatásról igen részletes leirást találsz a ’ Budapesten miért olyan drágák az albérletek?’ című fórumon a 20-as hozzászóló tollából. Keresd meg ott a hozzászólót a privátján, én is onnan kaptam meg azt az info-telefont, amin már a részleteket is megtudtam.
Viszonylag könnyü a támogatáshoz hozzájutni!
Az Emberi Eröforrás Minisztérium info vonala erről az Európai Uniós támogatásról: 06-30-9225869 munkaidőben.
Havi 100.000.-Ft jár fejenként, tehát barátoddal, barátnöddel együtt havi 200.000.-Ft, ami maximum 18 hónapra kérhető, de mielőtt munkaviszonyt létesitesz Budapesten, már bent kell lenni a kérvénynek, utólag már nagyon nehéz megpályázni.
Ez kissé életszerütlen, hogy előbb az albérlet utána a munkahely, de hát ilyen a rendelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!