Én most akkor őstermelő vagyok, vagy nem? (Több lent. )
Apám nevére van kiváltva az őstermelői igazolvány.
A hátoldalán a megjegyzés vagy milyen rovatba be van írva a nevem - minden egyéb szöveg nélkül. (Régebben kellett, mivel túlléptük az egy főre eső adómentesség határát. Most már bőven a határ alatt van a bevétel.)
Szóval, a papíron semmi olyan írás nincs, hogy én is őstermelő lennék. A munkahelyen kell nyilatkozni, hogy őstermelő vagyok-e, mert akkor adónyilatkozatot kell beadnom, hogy nem haladja meg a bevételem a 600-at.
Lehetséges, hogy jogilag ugyanolyan őstermelőnek minősülök, mint apám?
Családi gazdálkodásba lettél bevonva.Családtagokra fejenként jár az adókedvezmény őstermelők esetén.
Ha nem éri el a jövedelmed belőle az évi 600-at, akkor egyszerűen csak nyilatkozd le.
Akár munkanélkülire is elmehetsz őstermelőként, ha nem éred el a 600.000 Ft bevételt. Ott is megkérdezik regisztrációkor.
Köszönöm a választ.
Most akkor teljes jogú őstermelőnek számítok ezzel, mintha az én nevemen lenne az igazolvány?
Úgy látom, adó szempontjából igen. De ha pl. termőföldet akar venni az ember mg-i végzettség nélkül, akkor 3 év őstermelői múlttal megteheti. Ilyen szempontból is őstermelőnek minősülök akkor? (Nem akarok földet venni, de ki tudja, mit hoz a jövő... Ilyesmi okokból nem töröltetem magam az igazolványból.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!