Ha van egy diplomával azzal alacsonyabb rangú állásra is jelentkezhetek ahova elég lenne érettségi+OKJ-és vizsga? Nem fognak túlképzettnek nyilvánítani?
Figyelt kérdés
Én konkrétan a diplomás ápolóra gondolok,hogy ezzel a végzettséggel betölthetek-e egy sima ápolói szakmát,persze alacsonyabb fizetésért?2010. febr. 8. 18:50
2/3 anonim válasza:
Van ahol örülnek neki, hogy jobban képzett dolgozót sikerül találni a munkára, azonban felvetődik a munkáltatóban a kérdés, hogy csak átmeneti megoldásnak akarja a dolgozó a munkahelyet, amíg nem talál jobbat. Egy dolgozó cseréje mindig költség és probléma a munkáltatónak, ezért gyakran nem vállalja a rizikót a "túlképzett" munkaerővel.
Jó ha előre megfogalmazol magadban egy jól hangzó és hihető indoklást, miért is akarsz a végzettségednél alacsonyabb munkakörben dolgozni.
Én is voltam hasonló szituban. Megmondtam, hogy a sport számomra fontos, és inkább dolgozok kicsit kevesebb pénzért, de az edzéseimre el szeretnék járni.
3/3 anonim válasza:
Hát szerintem közintézményeknél jelenteni kell a végzettséged, és ott lehet, hogy zavaró tényező lesz, hogy túlképzett vagy. Mert nyilván nekik azt hivatalosan meg kellene fizetni. Én így jártam. Bíroságra jelentkeztem titkárnőnek, de volt diplomám, és mondták,hogy nem vehetnek fel, mert annyit amennyit kellene nem tudnak fizetni. Kérdeztem, hogy esetleg le lehet-e tagadni a diplomám, de mondták, hogy mint állami intézmény, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!