Mi a folyamata a gyakorlatban az ügyvédi letétnek?
Mennyire lehet megbízni az ügyvédekben? Nem hasznosabb a
Közjegyző igénybevétele?
Figyelt kérdés
Az ügyvéd elveszi tőlem a nyolcmillió forintot és elzárja a páncélszekrénybe? Van Neki egyáltalán? Tudomásom szerint a cégek készpénzforgalma erősen limitált. Ez az ügyvédi letétre nem vonatkozik? És ha a letétbe szánt összeg olyan nagy, hogy annak kezelését - törvényesen - az ügyvés sem vállalhatja, hogyan zajlik létre egy ilyen ügylet?
Mi a gyakorlat? Mennyit kérnek el ilyenkor a 'drága' ügyvédek?
az ügyvédnek letéti számlája van, arra kell befizetni. Nem gondolhatod komolyan, hogy 8 millió készpénzt fog őrizgetni!
2010. febr. 8. 18:04
2/11 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem gondoltam! Azért is hoztam fel példának a Számiteli Törvény Cégekre, Vállalkozásokra vonatkozó részét! Hát hárommilliót őrizhet? Na pont ezzel a letéti számlával kapcsolatban kérdeztem, hogy mennyire megbízhatóak az ügyvédek. Ha a zsozsó a számláján van, mi a garancia arra, hogy azt elutalja annak, akit én megnevezek vagy - ha az ügylet végül meghiúsul - visszautalja nekem??? Biztossan olvassák majd ezt a kérdést olyanok is, akiket az ügyvédek igen csak megszorongattak! Én ugyan a földszinti postaládám kulcsát nem bíznám rájuk - általánosan az egész ügyvédi társadalomra -, de ki vagyunk szolgáltatva, mert kiharcolták maguknak a jogot ehhez az egyáltalán nem jogi, inkább biztonságtechnikai tevékenységhez.
Még mindig szeretném tudni, hogy mi a díja ennek a tevékenységnek???
2010. febr. 8. 18:17
3/11 anonim válasza:
Letéti szerződés köttetik az ügyvéd és a letevő között, amelyet a letéteményes ügyvéd letéti számlán kezel. Ha az összeggel eltűnne, akkor sikkasztás miatt vonható felelősségre.
2010. febr. 8. 18:26
4/11 anonim válasza:
Oké, hogy felelősségre vonják, de ha a pénz már nincs meg, a büdös életben nem látja viszont az ügyfél. Nálunk most pont így bukott be egy ügyvéd. Kb. 15 millióval lóg, mit tudom én hány ügyfélnek. Oké, hogy feljelentik, de a pénzt már nem látják viszont, mivel nincs. Természetesen nem minden ügyvéd ilyen. Szóval válassz olyat, akiről már hallottál ilyen ügyben jókat.
2010. febr. 8. 19:43
5/11 A kérdező kommentje:
Hasonlóra gondoltam, és egészen biztos, hogy nehezen találnék egy másik ügyvédet, aki az első elleni peres ügyben képviselne, mert van egy magyar közmondás, hogy HOLLÓ A HOLLÓ SZEMÉT NEM VÁJJA KI. Egyébként változatlanul érdekel a gyakorlat, hogy egy ilyen szerződésért a drága ügyvédek milyen összeget szoktak elkérni.
2010. febr. 8. 19:58
6/11 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Ügyvédi letét csak akkor van, ha az adott ügyvéddel ugye valamilyen szerződést csináltatsz vele. Ilyenkor a letétért nem kell fizetni, csak a munkadíjat az ügyvédnek.
2010. febr. 8. 20:50
7/11 A kérdező kommentje:
Biztos ez? Nem olyannak képzelem, illetve ismerem az ügyvédeket, hogy fix munkadíjért hajlandók ilyen tartalmú munkát elvállalni. A gyakorlat az /lehet/, hogy fix munkadíj + százalék.
2010. febr. 9. 10:26
8/11 anonim válasza:
Az anyósom ügyvéd, és ő úgy szokta, hogy megállapodnak egy fix összegben. Persze ez függ attól is, hogy mivel bízod meg. Ez sajnos nem ilyen egyszerű. Ügyvédje válogatja.
2010. febr. 9. 11:15
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de még mindig nem lettem okosabb.
Az ügyvédnek semmilyen munkát nem kell végeznie. Minden ki van tárgyalni. Egyedül az 'ügyvédséget', mint 'intézményt', kívánom igénybe venni, egy bizonyos teljesítési garancia miatt. De miért fizessk ki mondjuk 200 ezret, ha a negyedéből is megúszhatom.
2010. febr. 9. 22:35
10/11 anonim válasza:
De várjál! Te most magyarul a ügyvédet értékmegörzőnek akarod használni? Ilyet még nem hallottam. Anyósnál csak akkor hagynak pénzt letétbe, ha ő csinálja a szerződést. Nem tudom, hogy sima megőrzést vállal-e valaki, és ha igen, mennyiért. Bár én azt sem látom, hogy miért van erre szükséged. Ennyi erővel te is berakhatod valahova a pénzt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!