Paypallal lehet magászemélyeknek utalni? Ha igen, hogyan?
Ha nyit PayPal számlát, akkor arra tudsz utalni, csak egyedül az e-mail címe ismeretében.
Viszont ebben az esetben, jelen nem lévő magánszemélyek között, az eBayen kívül ez nagyon rossz megoldás a fizetésre, mert ha nem küldi el a cuccot, akkor nagyon nehezen tudod a feljelentéskor igazolni a fizetést, és nehéz azonosítani az illetőt.
A helyes és normális megoldás ez esetben a bankszámlára utalás, a bankszámla ugyanis névhez kötött, és a rendőrség pillanatok alatt le tudja nyomozni.
Kérd meg, hogy küldje el egyszerűen a bankszámlája számát, a nevét, és a számlavezető bank nevét.
"De akkor nem megy utana a rendorseg, mert az osszeg az a szabalysertesi osszeg alatt van"
Azt ne hidd. Nekem 4 ezer (!) forintért is utánam jött a rendőrség, mikor én voltam az eladó, tanúkihallgatásra citáltak, aztán bíróság elé idéztek csalás vádjával, és rendes tárgyalás volt, mert a vevő feljelentett csalás miatt, mikor nem tetszett neki a cucc. (Az más kérdés, hogy engem felmentettek, mert nem én voltam a hunyó, hanem a vevő volt huncut).
"es meg azert sem mert nem adozik belole, nem?:)"
Na annak meg aztán végképp semmi köze semmihez.
"es mielott feladja a postan a csomagon, azelott lefotoztassam vele a postazasi szamot?"
Az viszont nem hülyeség.
Én eladóként mindig megírom a csomagszámot a vevőnek, magát a csomagot pedig lefotózom és elrakom bizonyítéknak, és megtartom addig, amíg a vevő vissza nem igazolta az átvételt.
"amugy koszonom szepen a segitseget:)"
Szívesen.
Még annyit, hogy sima levélként ne küldess magadnak olyan kisméretű cuccot se, amit egyébként elvinne a posta sima levélként, hanem minimum ajánlott szolgáltatást kérj hozzá, mert ahhoz már jár küldeményazonosító szám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!