Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Külföldi netes rendelésről...

Külföldi netes rendelésről pár kérdés (leg opening? , VAT? , stb. )

Figyelt kérdés
Én egyből gondoltam, hogy a farmer lábszárának az átmérője, de ahogy elnézegettem a képeket, valahol 8,25 inch van megadva, vhol meg 16-7 inch ami már eléggé nagy eltérés, ennek ellenére a képeken egyáltalán nem látszik ekkora eltérés. Lehet csak a kép csalóka? A másik kérdés, hogy egy ilyen rendelésnél ugyebár van az árú értéke, a posta költség, és a kérdés, hogy a vám körülbelül mennyi? (a honlapon meg van adva a ruha ára, és mellette zárójelben, hogy inc VAT és ott vmivel nagyobb összeg. Ez lehet hogy felszámolja egyből a vámot?)
2010. febr. 7. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
A vám attól függ, honnan rendelsz, de általában nem az a nagy összeg (3-5%) hanem az áfa, ami 25%. A VAT az áfát jelenti. A vámot biztosan nem számolják fel egyből, mivel nem tudják, hova fogod rendelni. Az áfánál több lehetőség van, pl kinn nem számolják fel és itthon megfizeted, vagy kinn felszámolják, de értékhatár alatti a csomag és ezért itthon nem is törödnek vele, vagy kinn is megfizettetik és itthon is, ha ügyetlen vagy és nem tájékozódsz előre az eladónál.
2010. febr. 7. 20:12
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az eddigi választ. tehát a vámtól nem kell tartani, az a pár %nem oszt nem szoroz annyira. megnéztem az oldalt még egyszer, így hogy mondtad h mit jelent a VAT. nos, itt az árak mellé (inc VAT stb..) +17-8%van írva, ha jól néztem akkor az összes esetben. tehát hogyha megrendelném a ruhákat (kb. olyan 160-70 font lenne), akkor még erre számolnák rá a +25%-ot? mert az eléggé soknak tűnik. köszönöm szépen ha válaszolsz, sokat segítettél, remélem nem untatlak :)
2010. febr. 8. 15:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha angol fontról beszélsz, tehát az Egyesült Királyságból rendelsz, akkor nincs gond, mert mindkét állam az Európai Unió tagja, tehát a kinti áfát kell megfizetned és itthon sem vámot, sem áfát nem számítanak fel rá. (A korábbi válasznál azt hittem az USA-ból akarsz rendelni.)
2010. febr. 16. 00:20
 4/4 A kérdező kommentje:
zene füleimnek :) nagyon szépen köszönöm, vártam már, hogy visszaírj
2010. febr. 17. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!