Garasoskodás ez szerintetek?
Már miért lenne garasoskodás?
Sok kicsi sokra megy.....
Sokan a boltban is megnézik, mi mennyibe kerül, és inkább azt veszik, ami akár csak pár forinttal olcsóbb. Én is. Akár 20-30 ft-ról van is szó, akkor is inkább az olcsóbbat veszem....
Tudod, az a baj, hogy a lakás számláit különböző időpontokban küldik ki a szolgáltatók : az egyik hó első napjaiban jön, a másik a hónap közepén, a harmadik meg hónap végén...
Úgyhogy én már azt szoktam csinálni, hogy nem darabonként rohangászok postára befizetni a csekkeket, hanem interneten a NetBankomból átutalom az összegeket.
Ha a főbérlőd megvárja a havi összes számla beérkezését, akkor emiatt valamelyik számla befizetési határideje mindig le fog járni, és nem azért, mert ő nem fizeti be aznap, mikor a pénzt átveszi tőled!
Inkább próbáljátok megbeszélni : te megkapod a csekkeket, befizeted időben hónap közben és hónap végén átadod neki a befizetett csekkeket! (Végülis már láthatja, hogy megbízhatóan fizetsz, neki is kényelmesebb lenne, ha te állnál sorban a postán és nem ő.)
Én tulaj vagyok. Na én pont ezért, amit ez előző írt, hogy nem egyszerre jönnek a számlák, és nincs kedvem hetente rohangálni, úgy szoktam a rezsit lerendezni, hogy elmegyek, leolvasom az órákat, és az adott kw, és m3 áron kiszorzom. Kb. kéthavonta megkérdezem a szolgáltatót, hogy mennyi az aktuális ár. A csekkek pedig az én nevemre jönnek hozzám. Ezzel a módszerrel még nem volt gondom.
De a kérdésre válaszolva, nem garasoskodás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!