Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Garasoskodás ez szerintetek?

Garasoskodás ez szerintetek?

Figyelt kérdés
Albérletben lakom, a tulaj fizeti a számlákat, és én utólag, mikor összegyűjtötte. A fénymásolatot ideadja. Ahogy átböngésztem őket feltűnt, hogy többször is 1-2 nap késéssel fizetett be, a legtöbb 8 nap késés. A késedelmi díj nem olyan magas, 50-100 ft-ok, de meg akarom kérni, hogy azt ne én fizessem be, mint eddig, hanem ő. Vagy akkor talákozzunk a határidő előtt, és odaadom neki a pénzt. Ez garasoskodás? (Hozzáteszem, én biztos nem a bérlőmmel fizettetném ki a késedelmi díjat, ah nem fizettem be időben a számlát.)
2010. febr. 2. 11:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem garasoskodás.Nem a te hibádból adódik a késedelmi díj.
2010. febr. 2. 11:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Már miért lenne garasoskodás?

Sok kicsi sokra megy.....

Sokan a boltban is megnézik, mi mennyibe kerül, és inkább azt veszik, ami akár csak pár forinttal olcsóbb. Én is. Akár 20-30 ft-ról van is szó, akkor is inkább az olcsóbbat veszem....

2010. febr. 2. 11:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Tudod, az a baj, hogy a lakás számláit különböző időpontokban küldik ki a szolgáltatók : az egyik hó első napjaiban jön, a másik a hónap közepén, a harmadik meg hónap végén...

Úgyhogy én már azt szoktam csinálni, hogy nem darabonként rohangászok postára befizetni a csekkeket, hanem interneten a NetBankomból átutalom az összegeket.

Ha a főbérlőd megvárja a havi összes számla beérkezését, akkor emiatt valamelyik számla befizetési határideje mindig le fog járni, és nem azért, mert ő nem fizeti be aznap, mikor a pénzt átveszi tőled!

Inkább próbáljátok megbeszélni : te megkapod a csekkeket, befizeted időben hónap közben és hónap végén átadod neki a befizetett csekkeket! (Végülis már láthatja, hogy megbízhatóan fizetsz, neki is kényelmesebb lenne, ha te állnál sorban a postán és nem ő.)

2010. febr. 2. 13:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Én tulaj vagyok. Na én pont ezért, amit ez előző írt, hogy nem egyszerre jönnek a számlák, és nincs kedvem hetente rohangálni, úgy szoktam a rezsit lerendezni, hogy elmegyek, leolvasom az órákat, és az adott kw, és m3 áron kiszorzom. Kb. kéthavonta megkérdezem a szolgáltatót, hogy mennyi az aktuális ár. A csekkek pedig az én nevemre jönnek hozzám. Ezzel a módszerrel még nem volt gondom.

De a kérdésre válaszolva, nem garasoskodás.

2010. febr. 2. 15:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem garasoskodás. Nem teljesen korrekt a főbérlőd. Én a saját csekkeimmel megteszem, hogy nem állok sorban 3X a postán, inkább fizetem a pár Ft - os késedelmi kamatot. De a más (albérlőm) pénzével ezt nem tenném meg. Ez nem ok így. Én tuti szólnék neki, nagyon udvariasan, esetleg felajánlanám, hogy ha ő nem akar sorba állni, majd én befizetem, csak hadd ne ő döntsön már az én pénzemről...
2010. febr. 2. 16:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!