Mi az a szabadúszó? Munkanélküli?
nem feltétlen.
Szabadúszó újságíró, aki nem megbízásokat teljesít (nem olyan cikket ír amilyet kérnek tőle a főnökei), hanem körbejár egy témát, megírja a cikket, és azt értékesíti egy újságban.
MAgyarán saját maga főnöke, és a prodoktumot árulja (esetleg a szellemi tőkéjét értékesíti)
A szabadúszó azt jelenti, hogy valakinek a bevételei többféle módon, több helyről keletkeznek. Nincs fix munkaideje, munkahelye. A bevételei különböző megbízási szerződések, megállapodások alapján keletkeznek.
Pl én szabadúszó vagyok, mert van jogosultságom minden bankban hitelt intézni, amiért jutalékot kapok.
Jogosultságom van mindenféle biztosítást közvetíteni, mert több alkusszal le vagyok szerződve, hogy ügyfeleket viszek oda.
Ingatlanosoktól is kapok jutalékot, ha viszek egy vevőt.
Ezen kívül még 2-3 tevékenységből van legális bevételem, mindegyik mögött van valamilyen szerződés, megállapodás, de pl van egy saját vegyi áru kereskedésem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!