Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem mindegy, hogy...

Miért nem mindegy, hogy valaki 10 ezresben vagy 20 ezresben tartja a pénzét? Miért jobb a 20 ezres?

Figyelt kérdés
2014. nov. 30. 12:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
Ki mondta hogy nem mindegy? :D
2014. nov. 30. 12:42
 2/16 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy a 20 ezreseket használják vagyontartásra v mi
2014. nov. 30. 12:43
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Kisebb helyet foglal a nagyobb mennyiségű pénz és kézzel számolni is könnyebb és gyorsabb. + ha nagy címletben van az pszichésen is hat az emberre, mert nem költi,szórja el számolatlanul szükségtelen dolgokra, így jobban kézben tudja tartani a pénzügyeit a tulaj.
2014. nov. 30. 12:46
 4/16 anonim ***** válasza:
58%
Ezek szerint csak én vagyok a hülye, hogy a bankban tartom?
2014. nov. 30. 12:48
 5/16 A kérdező kommentje:

4.

Nem kapsz rá kamatot+fizetni kell hogy hozzáférj a saját pénzedhez, mi ebben a jó? Ők meg pofátlanul magas összeget kérnek, ha hitelt adnak. Ezzel csak a bank jár jól.

Ha lesz megint 6-7%-os alapkamat, talán beszélhetünk a bankkal.

2014. nov. 30. 12:51
 6/16 anonim ***** válasza:
50%
Na ja, ki az aki otthon a parna alatt koteg szamra tartja a huszezreseket?
2014. nov. 30. 12:51
 7/16 A kérdező kommentje:

6.

Hát már egy ideje feltalálták a széfeket, de a párna olcsóbb! Több húszezres marad! :D

2014. nov. 30. 12:52
 8/16 anonim ***** válasza:
70%

Én sem itthon tartom, de tapasztalatból ismerem a helyzetet. Mert a pénzt azért nem árt kicsit "átmozgatni" sem.

Mondjuk a probléma nem is azzal van, hogy akár széfben is tartja-e az ember otthon, hanem a pénzösszeg mértéke.

Ehhez elsősorban a lakásbiztosítást célszerű átbogarászni, a szerződés apró betűs részében, hogy betörés esetén meddig téríti a kárt széfben tartva.

Mert van az a határ, ami felett már megéri bukni a pénzfelvétellel járó akár 10 ezreket is, mint hogy egy jóakaró kifosszon és ne térítsen semmit a biztosító belőle.

2014. nov. 30. 13:12
 9/16 anonim ***** válasza:
49%

"Mert a pénzt azért nem árt kicsit "átmozgatni" sem."

A legjobb kicsit vasvillaval atforgatni, akkor nem rohad be az alja! :)

2014. nov. 30. 13:17
 10/16 A kérdező kommentje:

8.

Mindent el tudnak lopni, mindenbe van kockázat, lásd origon most írtak az adathalászok lopják az OTp-s adatokat.

A bankban is eltűnik a pénzed, ott is csak egy bizonyos összegig térítik meg.

Extrém példa, de az is extrém, hogy kirángatják kocsival a falból a széfet.

2014. nov. 30. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!