Re4zOon kérdése:
Próbaidő alatti szabadság kivehető?
Figyelt kérdés
Az a gondom, hogy a próbaidőm dec vègèn jár le. Ilyen esetben ki lehet venni a szabadságot, vagy mondjak le a "jogaimról"? Hivatalosan jár, de ugyebár nem átvihető/nem fizetik ki, ha fennmarad. Összesen kèt napról van szó, de az is kèt nap.2014. nov. 28. 21:57
1/8 anonim válasza:
ki kell adják, de hogyhogy csak 2 napod van, 1 hónapos a próbaidőd?
2/8 anonim válasza:
Beszéld meg a főnököddel, kérdezz rá. Dolgoztam olyan helyen, ahol ezt simán megengedték azoknak, akik év végén jöttek, de olyan helyen is, ahol közölték, hogy a próbaidő alatt tilos és pont.
3/8 A kérdező kommentje:
Suliban dolgozok, van 5 kötelező mint tèliszünet.
2014. nov. 29. 02:23
4/8 anonim válasza:
A probaido alatt a munkaltato nen koteles kiadni a stabadsagot.
A probaido tartama max 3honap.
5/8 anonim válasza:
Augusztusban kezdtem, 6 hónap próbaidőm van, mivel év végén úgyis kötelező kivenni a szabadságot, meg karácsony is van, ezért nem kérdés, hogy én is próbaidő alatt veszem ki a 8 napomat. Igaz, hogy már több, mint 4 hónapja kezdtem.
6/8 A kérdező kommentje:
Èn is aug vègèn kezdtem, de 7 szabadnapom van, amiből 5 kötelező a karácsony miatt (iskolában dolgozok).
Megkèrdeztem a főnököt mèg pènteken, mivel a gazdaságisok már kèrdeztèk mikor veszem ki. Amièrt feltettem a kèrdèst az az volt amit mondott. Azt mondta h hètfőn visszatèrünk rá. Ezzel nincs gond, viszont hallottam a hátam mögött: "próbaidő alatt akar szabadságot..." Mivel első munkahely, meg kèt napról van szó, meg eleve elveszik ha nem veszem ki, nem gondoltam, hogy ez tiszteletlensèg. Mondhatta volna interjúkor eleve, hogy nekem nem jár az, ami elvileg jár.
2014. nov. 29. 15:38
7/8 anonim válasza:
de jár és ki is fogják adni. Iskolában hogyan dolgozol, közalkalmazott vagy vagy az MT vonatkozik rád?
8/8 A kérdező kommentje:
Köz. Persze, valószínűleg kiadják, nem hiszem hogy ezen vitázni akarnának, csak szimplán nem èrtem, mièrt hatalmas pofátlanság volt tőlem ezt megkèrdezni.
2014. nov. 29. 23:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!