Most ki kell ezt fizessem?
Rendeltem egy terméket webshop-on keresztül.
Mikor kihozta a futár, nem kért érte egy forintot sem, mert úgy volt feltüntetve a papíron hogy nem kell érte fizetni.
Semmit nem kaptam róla, se számla se egy átvételi, semmi.
Csak egy digitális aláírást kellett ejteni.
Azóta eltelt két hét, és ma hívtak a webshopból, hogy akkor valahogy ezt el kéne intézni.
rendeltél, vásároltál. élő szerződés van köztetek, ami nincs rendezve.
Nyilván ki kell fizetni.
Ha te adnál el valamit és a posta hibája miatt nem kapnál érte pénzt, akkor mit szólnál?
Nincs semmi szerződés köztünk, mivel számlát sem kaptam róla, de még egy darab fecnit sem hogy honnan van rendelve ez a termék.
És nem a futárszolgálat a hibás, hanem aki megrendelte tőlük a szolgáltatást (webshop), ő nem kérte az utánvétes kifizetést, sőt még számlaszámot sem adott meg a webshop, hogy hova utalják a pénzt.
Nyilván az etika szerint ki kéne fizetni, de ha valaki arra nem képes hogy normálisan kitöltsön egy megrendelő lapot a futárszolgálatnál, az magára vessen nem?
Van szerződés köztetek, a levelezés pl erre utal ahol megrendelted tőlük a terméket, vagy a webshopban.
Az is erre utal, hogy elküldték a terméket, átvetted, de sehol nincs semmi pénzmozgásról infó, tehát bizonyítható, hogy nem fizettél.
Az már egy plusz téma, ha nem adtak számlát.
Te viszont csak kifogásokat keresel arra, hogy megmagyarázhassad a lopást.
Mondd ki, hogy nem akarsz fizetni a termékért, vállald be, legyen ennyi vér benned!
"Rendeltem"
Ezt a szót te írtad le.
A webshopokban a rendeléshez be kell jelölni azt a kis kockát, ami mellé az van írva, hogy az általános szerződési feltételeket elolvastam, tartalmát magamra nézve elfogadom.
Ez volt a szerződés.
Ha megbüntet a buszon az ellenőr, ott sincs papírra írt szerződés. Azzal, hogy felszálltál a járműre, ráutaló magatartással létrejött a szerződés közted és a közlekedési vállalat között, amelynek része, hogy van érvényes menetjegyed, bérleted.
A lényeg: rendeltél, fizesd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!