A Diákigazolvány szám z melyik a kettő közül, a kártyaszám vagy az azonosító szám?
Ezt konkrétan senki se tudja :D Legalábbis én még nem láttam olyan embert, aki határozottan állította volna, hogy adott helyre EZT a számot kell beírni.
Mindkettő logikus, viszont szerintem ha egy papíron az áll, hogy diákigazolvány számot kell megadni, akkor szerintem oda a kártyaszám kell.
Mert az azonosító számod kártyától függetlenül ugyanaz, és csak az azonosító szám megadásával nem tudod bizonyítani, hogy van diákigazolványod is.
Viszont ha már a diákigazolvány számodat adod meg, akkor egyértelműen beazonosítható, hogy van diákigazolványod.
A diákigazolvány száma a kártya száma. Viszont alapvetően a másik számot is elfogadják utazási kedvezmény igénybevételekor. Tehát a bérletre nyugodtan ráírhatod, hiszen ott az a lényeg, hogy az a szám csak hozzád tartozzon, és ezt a diákigazolvánnyal tudod igazolni, hiszen azon is rajta van ez a szám is.
Ha más helyen kérdezik a diákigazolvány számodat, akkor tényleg a számot add meg, ahol meg a tanulói/hallgatói azonosítódat, ott azt. Valóban, az azonosító a személyedhez tartozik, a kártyaszám meg a kártyához.
"csak az azonosító szám megadásával nem tudod bizonyítani, hogy van diákigazolványod is."
Mint ahogy a diákigazolvány szám megadásával sem lehet bizonyítani, hogy van diákigazolvány, hiszen akármilyen számsort odaírhatok. A diákigazolvány felmutatásával lehet bizonyítani, hogy van diákigazolványod, mással elég nehézkes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!