Hogy érhetem el, hogy az állam ne lássa a pénzem?
Hallottam valami olyasmit, hogy az állam vészhelyzet esetén nyúlhat le a bankokban félre tett pénzünkből, "vészhelyzeti pótlék" vagy valami ilyesmi címszó alatt.
Ezért valami olyan módszert keresek, ami ezt megakadályozhatná. (Az utóbbi 4 (lassan már 5) év munkásságuk miatt simán kinézem belőlük, hogy képesek lennének rá)
Hallottam valami olyasmit, hogy, ha nyitok egy megtakarítási számlát, akkor annak a "mellékzsebét" az állam nem látja, mert az olyan, mint, ha egy szolgáltatásért fizetnék, és ezért az állam nem tud bele szólni. Mit hallottatok erről?
Azt, hogy elkepesztoen naiv vagy. A NAV MINDENT lat, ami a bankszamlakon tortenik, mivel a bankoknak kotelezo adatot szolgaltatniuk. Ha tenyleg arrol lenne szo, hogy a magan-megtakaritasokra ra akarjak tenni a kezuket, szerinted mennyi ido alatt hoznanak egy torvenyt, hogy barmilyen eddig 'lathatatlan' szamlat azonnal lathatova es igy lenyulhatova tegyenek?
Az egyetlen 'megoldas' a keszpenzben, szefben tartott penz, ha.
1. Kiveszed a pénzt a bankból, elásod a kerted végiben.
2. Nyitsz egy számlát külföldi banknál (pl. svájci), külföldre menekíted a pénzt. Ott még szerintem ilyenre nem volt példa, hogy lenyúlták volna.
annyi kiegészítésként, hogy ha feltétlen készpénzben, akkor semmiféleképpen sem forintban!
Én mondjuk inkább bíznék valami igazi pénzben, mint arany, ezüst, mint akármelyik kormány ígéretében..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!