Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki fundamentáz...

Van itt olyan, aki fundamentázik? Megéri? Mennyit kerestek?

Figyelt kérdés

Most kaptam a lehetőséget, felvennének a fundamentához, de ugye előtte vizsgák, meg stb., szólval egy 50esben benne lenne. Van rá, ha tényleg beválik. De arra, hogy csak 'ablakon kidobott pénz' legyen, arra nincs.

Tapasztalatot szeretnék olyanoktól, akik ott dolgoznak.

A csapat nagyon szimpi, ismerősök is, ezzel nem kellen baj.

Állítólag szimpatikus, megnyerő és okos is vagyok. Én szeretném elkezdeni, férjem vacillál.

Jó lenne pár tapasztalatot olvasni.

Köszönöm!

2014. okt. 1. 18:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Csak akkor van értelme, ha sok ismerősöd van, akit be tudsz palizni. Ma már egyre kevesebben kötnek Fundamentát.
2014. okt. 1. 19:05
 2/8 A kérdező kommentje:

szerintem ez nem bepalizás. Én is most kötöttem.

Magam is jó dolognak tartom, különben nem kötöttem volna, nem ajánlanám ismerőseimnek.

2014. okt. 1. 19:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Olvasd el az első kérdését! Miért kell neki még pluszba fizetni 250.000.-et? Eddigi ismerőseim is csak nagyon nehezen jutottak a pénzükhöz.
2014. okt. 1. 19:26
 4/8 A kérdező kommentje:
őőő, mit olvassak el?
2014. okt. 1. 19:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Elkövettél egy hibát. Azt, hogy feltetted ezt a kérdést. Kétféle ember létezik azokból, akik munkatársai, vagy munkatársai voltak a Fundamentának. Az egyikük jól keres és szereti a munkáját, a másik rosszul, vagy sehogy sem keres és vagy elmegy, vagy marad és előbb utóbb rájön, hogy mit kellene máshogy csinálnia. Melyikükre szeretnél hallgatni? Melyikük véleménye befolyásolná az életedet? Melyikük döntsön helyetted?

A kedves válaszadó, aki szerint be kell palizni az embereket, isztelettel javaslom, hogy ismerje meg a céget, a munkát, a pénzügyi konstrukciót, meg fog változni a véleménye. Hogy az emberek mostanában "nem kötnek Fundamentát"? A statisztika nem ezt mutatja. Évről évre nő a betétállomány és az ügyfelek száma. Ez nem azt mutatja, amiről a kedves tájékozatlan válaszadó beszélt. Jelenleg négy piaci szereplős a lakástakarék piac. A Fundamenta behozhatatlan előnnyel bír. Valamit azért jelent, hogy például minden harmadik lakáshitelt ma a Fundamenta helyez ki, a maradék on pedig közel 40 bank osztozik. Ahogy valamit az is jelent, hogy a Fundamenta ügyfelei közt alig fordul elő bedőlő hitel. Százezerből egy. Visszatérő panasz, hogy nehezen kapja meg a pénzét az ügyfél. Ezzel olyan jó dobálózni, sajnos a miértekbe nem megy bele a kedves panaszkodó. A leggyakoribb, hogy a kedves ügyfél elfelejti, higy van egy törvényben meghatározott 3 hónapos kiutalási időszak és mocskolja a Fundamentát, amiért az "ül a pénzén". Másik kedvenc, hogy a kedves ügyfél megkapja a kiutalási értesítőt, amit persze el sem olvas, majd vár, aztán a Fundamenta a szemét, mert nem találja ki, hogy most a kedves ügyfél mit akar? Tovább takarékoskodni? Felvenni a megtakarítási részt állami támogatással? Esetleg anélkül? Netán a lakáskölcsönt is szeretné? Ki döntse ezt el, ha nem az ügyfél? Ha ő nem teszi, mégis miért a Fundamentát hibáztatja, ha emiatt késve jut a pénzéhez? Az ilyen állítólagos késések 99%-ban az ügyfél figyelmetlensége miatt fordulnak elő. A harmadik kedvencem, hogy ilyen fórumokon mindig csak a pórul jártügyfél ismerőse kerül elő.

Összefoglalva kedves kérdező: hogy meg tudsz e ebből élni, az egyes egyedül rajtad múlik. Ez egy proaktív munka, emberekkel beszélgetsz, embereket szólítasz meg. A sikered azon múlik, mi van a fejedben erről a munkáról. Bármilyen közhelyes, de igaz. Voltam mindkét oldalon, mentem el a cégtől, kerestem nagyon rosszul. Ma ismét itt vagyok. Más szemmel nézem, mást gondolok róla és magamról is. Milyen különös: azóta megy.

2014. okt. 2. 08:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Most olvastam el a kérdést, amire a kedves első válaszadó hivatkozott. Az ügyfélnek a bank felé kell 250 ezret befizetnie, nem a Fundamenta felé. Ez egy banki hitel mellé kombinált lakástakarék szerződés volt, ahol a Fundamenta volt hivatott fedezni a banki tőketartozást. Csak mivel a devizahitelek elszálltak, maradhatott 250 ezer fennmaradó tőketartozás, amit most a bank felé még rendezni kell, hogy lejárjon a hitelszerződés. Magyarul ehhez a Fundamentának semmi köze.
2014. okt. 2. 09:08
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszodat! így anonim módon, megkérdezhetem, mennyit keresel havonta, átlagban?

(én sem gondolom bepalizásnak amúgy)

2014. okt. 2. 16:55
 8/8 anonim ***** válasza:
A legutolsó jutalékom 964 000 Ft volt. Múlt hónapban 450 000. De ez nem mérvadó. Vannak munkatársaim, akik velem együtt kezdtek és millió fölött keresnek. De az ellenkezőjére is van közvetlen példa, van kollégám, aki 30 ezret sem keresett ebben a hónapban. Az előző érámban egy hónapban sem tudtam megkeresni még az 50 ezret sem egy hónapban. Ezért hangsúlyoztam, hogy egyes egyedül rajtad múlik, mennyit fogsz keresni, az pedig attól függ, mi van a fejedben erről a munkáról. Dolgozni kell érte, magától nem működik. Sokat kell belefektetni, időben, energiában. Csak így van eredménye. És fogadd meg, amit a mentorod mond. Ő onnan jön, ahova te mész, ahogy mondani szokás.
2014. okt. 2. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!