Kétségbeestem, hogy vajon jogosult vagyok-e az álláskeresési segélyre?
2006-2009-ig a gyerekemmel voltam otthon (gyed,gyes...stb).
2005-ben csak 119 napot dolgoztam betegségem miatt. Jár nekem az álláskeresési segély?
Az álláskeresési járadékot elutasították, mert hiányzik 3 hónap.
Ezt találtam
Az álláskeresési segélynek három típusa van.
Az álláskeresési segély első típusa annak az álláskeresőnek jár, aki legalább 180 napig álláskeresési járadékra volt jogosult, és a járadék folyósítási idejét kimerítette. Ebben az esetben az álláskeresési segély folyósítása iránti kérelmét az álláskeresési járadék megszüntetésétől számított 30 napon belül kell benyújtania.
Az álláskeresési segély második típusa azon álláskereső részére állapítható meg, aki álláskeresési járadékra nem jogosult, de az álláskeresővé válását megelőző négy évben legalább 200 nap jogosító idővel rendelkezik.
Az álláskeresési segély harmadik típusára jogosult az az álláskereső, akinek maximum 5 éve hiányzik a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséhez a segély iránti kérelem benyújtásának időpontjában. További feltételei, hogy legalább 140 napig részesült álláskeresési járadékban, és a járadék folyósítási idejének kimerítését követő három éven belül betölti a rá vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatárt, továbbá rendelkezzen az öregségi nyugdíjhoz szükséges szolgálati idővel.
Köszönöm!
Tehát a lényeg: "...az álláskeresővé válását megelőző négy évben legalább 200 nap jogosító idővel rendelkezik."
A gyedet beleszámolják?
Na ezt nézegettem én is. Elméletileg abból vonnak mindenféle dolgot, tehát valószínű igen.
De majd biztos jön valaki okos és megmondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!