Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fel lehet adni úgy egy küldemé...

Fel lehet adni úgy egy küldeményt, hogy majd x év múlva kézbesítsék, mint a Vissza a jövőbe 2. végén?

Figyelt kérdés
2014. szept. 12. 15:47
 1/5 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy ezzel a módszerrel csinálnék magamnak emlékeztetőt elásott időkapszulához.
2014. szept. 12. 15:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Küldj magadnak időzített emailt. A postán nem valószínű hogy pár év múlva hozzanak ki (direkt) levelet :)
2014. szept. 12. 15:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Futárszolgálattal lehet hogy menne, csak nem tud hatod hogy meglesz-e még akkor, és nem lesz olcsó sem.
2014. szept. 12. 16:25
 4/5 anonim ***** válasza:

sajnos kétlem. futárszolgálat bármikor megszűnhet, csődbe mehet.

a magyar posta egy tragédia, régóta forszírozzák, hogy magánkézbe kellene adni, szóval az sem biztos, hogy lesz még 5 év múlva posta.

ha nem vagy 10-12 éves, és nem egy gyermeki játék, akkor nem hiszem, h elfelejtesz egy elásott időkapszulát.

ha meg hosszú távra, pl. 20 évre tervezel, honnan tudod, hol fogsz lakni? el tudod képzelni, hogy egy posta vagy futárcég kivisz vmit egy címre, ott nem lakik olyan nevű ember, és elkezdenek nyomozni, hogy akkor vajon hol lehet? főleg ha kiss józsefnek hívnak. a francokat...

visszaviszik, h a címzett ismeretlen, aztán vki kibontja, kidobja, elvész.

egyébként sok levél, csomag úgy sem jut el a címzetthez, h ma adják fel, és a címzett ott lakik. sok minden eltűnik, a postán főleg! kibontják a csomagodat, összetörik, a futárcég szintén összetörheti, fogyasztóvédelmi blogon voltmár ilyen történet. nem akarom reklámozni, biztos ismeritek. a postáról regényeket lehetne írni.

2014. szept. 12. 17:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Biztos sokaknak van rossz tapasztalatuk a postával kapcsolatban, de...

Még a rendszerváltás előtt lehetett, egy Dunaújvárosi kislány Balatonon volt táborban, de nem tetszett neki, ezért levelet adott fel a szüleinek hogy vigyék haza. Az anekdota szerint a boríték úgy volt megcímezve hogy anyának és apának Dunaújvárosba, és a postafőnök összehívta a postásokat, akik közül az egyik tudta hogy melyik szülő gyereke nyaral abban a táborban, és a levél célba ért. A szülők el is mentek a gyerekért, aki közben azonban megszerette a tábort, és már nem akart hazamenni.

Hogy mennyi igazság lehet ebben? Nem tudom, mert nem voltam ott, de adtam már fel úgy levelet hogy csak a név, a város és az irányítószám szerepelt rajta és célba ért, illetve az ausztrál postával is volt pár jó és nem kevésbé vicces tapasztalatom. :)

2014. szept. 12. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!