Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Végzek a fősulin. Mik a teendőim?

Végzek a fősulin. Mik a teendőim?

Figyelt kérdés
Hamarosan végzek az egyetemen. Befejezem, nem abbahagyom, viszont hivatalosan nincs diplomám, mert nincs meg a nyelvvizsgám hozzá. Szóval végeztem, el kell kezdenem a diákhiteltörlesztést, aztán munkanélküli segély, míg nincs munkám, TB stb...valaki írja le a pontos menetét, hogy mit és hol kell elintéznem!!! NORMÁLIS válaszokat kérek, köszi
2010. jan. 18. 20:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Tervezd be a nyelvvizsgát mindenképp. A munkaügyi központba ha elmész, álláskeresőként regisztrálnak, de csak középfokúként (mivel diplomád nincs). Pénzt nem kapsz, az csak bizonyos munkában eltöltött idő után jár, pályakezdőként nem.

Próbálj munkát (esetleg vmi képzést, tanfolyamot) keresgélni, aztán ha összejön, érdemes kiváltani az apeh-ba a start kártyát (csk ha már van vmi lehetőséged, mert a kiállítástól számított 2 évig érvényes), ezzel kedvezményesen tudnak alkalmazni (kevesebb járulékot kell fizetnie a munkáltatónak).

Diákhitelt nem kell egyből törleszteni, 4 hónap türelmi időt adnak mindenkinek. Én júniusban diplomáztam és októberben kellett először fizetni és az első két évben csak pár ezer forint havonként. (ez elég jó segítség, persze közben kamatozik ezerrel)

Tb ellátás: a polgármesteri hivatalban, ha szociálisan rászorulsz, kérheted hogy fizessék helyetted a tb-t, ehhez formanyomtatványt adnak.

A munkügyibe sok mindenben tudnak segíteni, oda akár már most elmehetsz.

hajrá.

2010. jan. 18. 20:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bőséges választ :)
2010. jan. 18. 20:24
 3/3 anonim válasza:
Ismerősöm is most végez, kérdeztem tőle: Akkor megyünk és 2-3 héten keresztül ünnepelünk a kocsmában, de nem ő úgy van vele mindenhova elkezdi küldözgetni az önéletrajzát:D E van nincs időnk a pihenésre pörög ez a mai modern világ.
2010. jan. 18. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!