Londonban mik az átlag árak?
Például mennyi egy átlagos fizetés?
Mennyi 1 kiló kenyér pl vagy
Mennyi az utazási költség stb...
Csak hogy legyen viszonyítási alapom, mert egyelőre a font nekem nem mond sokat, és nem tudom az értékét így pontosan felbecsülni. Aki tud ilyeneket, az kérem írjon ide.
bolti árakról itt informálódhatsz. [link]
utazás árai: [link]
Minimálbér októbertől bruttó 6.50/óra, azonban Londonban ez nagyon kevés a tisztes megélhetéshez.
Garzonlakások árai: 650 font+rezsitől indulnak
1 szobás lakások: 800 font+rezsitől indulnak
2 szobás lakások 1000 font+rezsitől indulnak
Londonba akkor érdemes jönni, ha elérhető a havi nettó 1400-1500 font minimum. Kevesebből ezt a várost nem lehet élvezni, szerintem.
Leírom a saját helyzetemet:
Egy magánklinikán vagyok nappali recepciós, hétfőtől péntekig dolgozok 10-től 18-ig, a fizetésem nettó 1300 Font.
Havi bérlet az 1-3 zónában 141.40 Font. Ezzel metrón, buszon, földfelettin, bármilyen járművön, bármikor, bármennyit utazhatsz. Összehasonlítás képpen 1-napos jegy 9 Font körül van, 1-hetes bérlet az 1-3 zónában 36.80 Font. Ha metróval nem közlekedsz, elég csak bus pass-t venni, 1-hetes 20.20 Font, 1-havi 77.60 Font.
Élelmiszer:
Egy nagy csomagolt, szeletelt kenyér 0.79-1.50 Font között van. 250g vaj a Lidl-ben 0.95, ugyanitt 400g sonka 1.79.
2-liter Pepsi az Asda-ban 1 Font, Coca Cola 1.80.
1 liter tej 0.80-1 Font között.
Készételek az Asda-ban 2-3 Fontért. Egy egész grillcsirke 4 Fonttól.
Egy hatalmas gyros 4.50-6 Font között.
Ezek csak amik így gyorsan eszembe jutottak.
A lakás bizony húzós, ráadásul 6 hónap munkaviszony és igazolt bevétel kell ahhoz, hogy lakást tudj bérelni.
Viszont nagyon jó szobákat lehet találni havi már 300 Fontért, ebben már benne vannak a számlák és a wifi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!