Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Londonban mik az átlag árak?

Londonban mik az átlag árak?

Figyelt kérdés

Például mennyi egy átlagos fizetés?

Mennyi 1 kiló kenyér pl vagy

Mennyi az utazási költség stb...

Csak hogy legyen viszonyítási alapom, mert egyelőre a font nekem nem mond sokat, és nem tudom az értékét így pontosan felbecsülni. Aki tud ilyeneket, az kérem írjon ide.

2014. szept. 10. 13:11
 1/7 anonim ***** válasza:

bolti árakról itt informálódhatsz. [link]

utazás árai: [link]

Minimálbér októbertől bruttó 6.50/óra, azonban Londonban ez nagyon kevés a tisztes megélhetéshez.

Garzonlakások árai: 650 font+rezsitől indulnak

1 szobás lakások: 800 font+rezsitől indulnak

2 szobás lakások 1000 font+rezsitől indulnak

Londonba akkor érdemes jönni, ha elérhető a havi nettó 1400-1500 font minimum. Kevesebből ezt a várost nem lehet élvezni, szerintem.

2014. szept. 10. 13:19
 2/7 anonim ***** válasza:

Leírom a saját helyzetemet:

Egy magánklinikán vagyok nappali recepciós, hétfőtől péntekig dolgozok 10-től 18-ig, a fizetésem nettó 1300 Font.

Havi bérlet az 1-3 zónában 141.40 Font. Ezzel metrón, buszon, földfelettin, bármilyen járművön, bármikor, bármennyit utazhatsz. Összehasonlítás képpen 1-napos jegy 9 Font körül van, 1-hetes bérlet az 1-3 zónában 36.80 Font. Ha metróval nem közlekedsz, elég csak bus pass-t venni, 1-hetes 20.20 Font, 1-havi 77.60 Font.

Élelmiszer:

Egy nagy csomagolt, szeletelt kenyér 0.79-1.50 Font között van. 250g vaj a Lidl-ben 0.95, ugyanitt 400g sonka 1.79.

2-liter Pepsi az Asda-ban 1 Font, Coca Cola 1.80.

1 liter tej 0.80-1 Font között.

Készételek az Asda-ban 2-3 Fontért. Egy egész grillcsirke 4 Fonttól.

Egy hatalmas gyros 4.50-6 Font között.

Ezek csak amik így gyorsan eszembe jutottak.

2014. szept. 10. 14:22
 3/7 anonim ***** válasza:
A kézzel fogható dolgok nem olyan drágát. A szolgáltatás ami drága. Fordász, autószerelő, ilyesmik.
2014. szept. 10. 14:55
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. Hát igen, ott minden drága, ezért egyelőre csak szobát akarok bérelni, mert néztem hogy a lakások 1000 font felett vannak :D Elég húzós.
2014. szept. 10. 14:59
 5/7 anonim ***** válasza:

A lakás bizony húzós, ráadásul 6 hónap munkaviszony és igazolt bevétel kell ahhoz, hogy lakást tudj bérelni.

Viszont nagyon jó szobákat lehet találni havi már 300 Fontért, ebben már benne vannak a számlák és a wifi is.

2014. szept. 10. 15:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Így van, a lakás, szolgáltatások drágák. Magam is Londonban kezdtem, de aztán 2 év után elköltöztem egy 300.000-es városba. közép-angliába. Jelenleg 475 fontot fizetek egy 2 szobás lakásért, a rezsim council tax-szal együtt 160 font. Bevásárlásra 200-250 font megy el havonta, kocsi fenntartása mindennel együtt havi 200 font. Szórakozásra olyan 150 font kell. Ez egy teljesen átlagos életszínvonal, erre itt vidéki városban cca. 1200 font kell minimum. Londonban ehhez az életszínvonalhoz 1500-1600 minimum kell. Ha megtakarítani is akarsz, akkor ennél több fizetés kell. 2009 óta élek Angliában, minimálbérért soha nem dolgoztam szerencsére, nem is értem az embereket, főleg Londonban, hogy tudnak megélni, spórolni belőle. A lakáson való közösködés számomra nem felel meg, ha csak úgy tudnék élni, inkább hazamennék.
2014. szept. 10. 15:44
 7/7 A kérdező kommentje:
pályakezdőknek és fiataloknak tökéletes. Nincsenek nagy igényeik, szeretik a nyüzsgést, a kalandot. Szóval magamról beszélek, nekem semmi bajom nem lenne a társasággal, legalább nem remetéskedek. Meg azért is London, mert világ életemben kisvárosban laktam, pesten is csak 1-2x jártam, szóval ezért is, meg azért mert még mert itthon a pályakezdőknek semmi lehetőségük nincs, pláne nem egy 40.000 res lélekszámú városban.
2014. szept. 11. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!