Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem tudok nyugiban...

Miért nem tudok nyugiban feladni egy csekket a postán?

Figyelt kérdés

Ritkán járok postára, de most egy ismerősöm megkért, hogy adjak fel neki egy csekket. Én pókerarccal az ablaknál ülő hölgy kezébe nyomtam a csekket, a pénzt, meg egy gyerekeknek szóló képregényt, amit kiválasztottam még a fiamnak, és fizetés után "szabadulni próbáltam", ekkor támadt le a postáshölgy az alábbi keresztkérdésekkel:

-Kérek-e kaparós sorsjegyet? Nem, köszike.

-Van e bankszámlám?

-Ha igen, hol?

-Mééé nem a postán? Nálunk jobban megéri! Nincs ilyen díj meg olyan díj stb.

-Van biztosításom?

-Ha igen, hol?

-Mééé nem a postán?

-Van e megtakarításom?

-Ha igen hol?

-Mééé nem a postán?

-Van ezenfelül felesleges pénzem, amit befektetnék? Mennyi? Miii, hogy nincs?? Méé nincs? Kisgyerek mellett gondolni kell a megtakarításra, nem lehet csak úgy napról napra élni..(pillant a gyerekújságra lesújtóan).

Legközelebb azt is meg fogják kérdezni, hogy büdös-e a lábam, meg hogy egy héten hányszor izé...a férjemmel...???

Régebben ilyen nem volt, nekem azért fura. Vélemények?

2014. aug. 27. 22:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Erről nem az alkalmazott tehet, rájuk van kényszerítve ez az értékesítés szarság. erélyesebben mondd, hogy nem nem érdekel.
2014. aug. 27. 22:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Hmmm, akkor viszont sajnálom őket, biztos nem lennék a helyükben, én nem tudnám ezt csinálni...
2014. aug. 27. 22:04
 3/8 anonim ***** válasza:
60%

Velem is próbálkoztak egyszer-kétszer, de én fizetés után egy "viszontlátásra"-val elsétáltam.

Fizetés előtt pedig közbevágtam a kaparós sorsjegy magasságában, és közöltem, hogy "csak a csekkek/levelek lesznek, köszönöm!" - lehet, hogy udvariatlanság, de egyrészt én se lopom az időmet, másrészt minek hallgassak olyan ajánlatokat, amiről tudom, hogy nem érdekel?

2014. aug. 27. 22:18
 4/8 anonim ***** válasza:
72%
Kötelező megkérdezniük sajnos - valóban halál idegesítő -, de én már az első kérdésnél mondom, hogy köszönöm, de SEMMI nem érdekel. És már megyek is. :)
2014. aug. 27. 22:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az a legjobb, hogy vannak olyan helyek ahol fel van írva egy listára, hogy mit kell visszakérdezniük. Ez a kifogáskezelés asszem (?).

Van amikor ott állnak mellettük a benti ellenőrök vagy felettesek (vagy mögöttük a közelben) és figyelik őket, hogy megkérdezik e, hogy kérsz e, meg mennyire próbálkozik. Ha nem próbálkozik eléggé, akkor kapnak a fejükre. sajnos ilyen.

Ha kedvesen akarod kezelni a helyzetet, akkor mondd meg neki, hogy tudod, ez nekik kötelezően ki van adva, nem rá haragszol, de te semmit nem szeretnél pluszban, ne ajánljon semmit ha lehet. Meg fogják érteni, sőt még hálásak is lesznek, hogy "átlátsz" a szitán és megérted őket.

2014. aug. 27. 22:42
 6/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
90%

"-Van e bankszámlám? "

"-Van biztosításom? "

"-Van e megtakarításom? "

"-Van ezenfelül felesleges pénzem, amit befektetnék? "

NINCS!

"Méé nincs? Kisgyerek mellett"

Az sincs! :)

Nem tudom... Én voltam pár napja postán (nem járok csak szökőévben egyszer), de nem akartak semmit rámsózni.

2014. aug. 28. 00:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Kötelező minimum 2 dolgot ajánlani.Ha nem ajánl semmit kirúgjàk.Minden postán van aki figyeli a dolgozókat hogy tukmálják-e a jónépre a sok sz@rt.Ha nem ajánlanak semmit akkor az azt jelenti hogy éppen szabadnapos a vamzer és van egy nyugis napjuk.Egyébként kínàlgatni ezt a sok felesleges vackot rendkívül megalàzó,kérdezgetni az embereket olyasmiről ami egyrészt nem is érdekel másrészt semmi közöm hozzá:mennyi pénze van,van-e gyereke,stb...de ez a mocsok cég kötelezővé teszi.Ha nem tetszik a válasz:mehetek máshová dolgozni,harmincan ugranának a helyemre akik boldogan csinálnák.Hát én kipróbáltam:leléptem de nem ugrott senki sem a helyemre boldogan. :)

Szóval ne a postásokra haragudjatok mert jóformán már kizárólag olyanok ülnek az ablakokban akik nagyon rá vannak szorulva erre a melóra,aki megtehette már lelépett.

Az az egyik legrosszabb ha rögtön úgy kezdi az ügyfél hogy tudja hogy ajànlani kell de neki mégse monbjanak semmit.Mert hiába mondja el ezt neki is muszály ajánlani.Ami a legjobban bevàlik (legalábbis nekem) hogy egy-két mondatot hagyom hogy elmondjon az ablakban ülő szerencsétlen aztán közbevágok hogy én elvből nem kötök semmit postán mert nem bízom erre az aljas cégre sem a pénzemet sem a biztosításaimat.

Üdv:egy volt postás.

2014. aug. 30. 09:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Borzalmas, hogy a postán ezt erőltetik.

Ez nem egy Meki, hogy épp kajálok valamit, aztán ajánl valamit mellé, vagy desszertnek. Az ember minden napi ügyeit intézi ott, valószínűleg senkit nem érdekel egy oda abszolút nem is kapcsolódó dolog.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy a posta először próbáljon meg normális szolgáltatást nyújtani, mondjuk azt a minimumot, hogy a nem ajánlott levelek is célba érnek. Mert azért az luxus, hogy náluk az az emelt szolgáltatás, hogy nem veszítik el a francba a levelemet.

De jó, hogy nem járok postára... Bár én nem is értem, mit tud nyújtani a posta manapság az embereknek.

A másik meg, hogy az értékesítés külön szakma, ahhoz kell egy érzék meg egy stílus, na meg persze a kedv. Miért erőltetik rá ezt hirtelen az ügyintézőkre? Ettől várják a sikert?

2014. aug. 30. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!