Reális 450-500 ezer forintot keresni Németországban nyelvtudás nélkül? Milyen szakmák fizetnek ennyit?
Figyelt kérdés
Arra gondoltam kimegyek Németországba fél évre, és ha "csak" 400 ezret keresek, akkor azzal elégedett lennék.2014. aug. 3. 15:27
11/12 anonim válasza:
6. vagyok
"Reális 450-500 ezer forintot keresni Németországban nyelvtudás nélkül?"
"ismerősöm 500 ezret keres kint, és csak magyarul tud."
"akkor minek válaszol?-ha nem réted a kérdést.
kérdés az volt, hogy reális-e."
Most vagy nem fogod fel miket beszélsz vagy csak simán hülye vagy...
12/12 anonim válasza:
Én 1600-1800 euró körül kerestem havi szinten. Nyelvet csak nagyon minimálisan tudom, építőiparban dolgoztam, igaz vállalkozóként. Nekem mázlim volt a lakhatással, hárman béreltünk egy nagyon pici lakást, így fejenként 170 euro volt. Mások simán 400-500 eurókat fizettek ki szobákért. Kiadó lakást, szobát nagyon nehéz találni, külföldieknek sokan nem adnak ki. Kaució alapból 3-4 havi díj, ha ingatlanközvetítőn keresztül veszed ki akkor 6 havi. Létfenntartás nem olyan drága, én havi 200 euróból tudtam megoldani az étkezést. Viszont van azért sok költség, kiadás amivel senki nem számol előre, így a havi 300ezres megtakarítás nem nagyon reális. A munkavállalásról meg annyit, hogy nagyon brutális protekció nélkül nem fognak sehova felvenni. Miért alkalmazna egy német úgy, hogy nem érted mit mond neked? Nem fog veled vergődni. Nyelvtudás nélkül, hogy keresel lakást? Hogy intézed a lakcímbejelentést? Hogy nyitsz bankszámlát? Hogy jelentkezel be a helyi handwerkskammer-hez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!