Hol érdemes pénzt váltani?
Figyelt kérdés
Menni szeretnék Romániába vásárolni, hol érdemes lei-t váltani, itthon vagy odaát? Hol adnak a forintért többet?2014. júl. 28. 12:01
2/6 A kérdező kommentje:
nem is gondoltam rá....
2014. júl. 29. 13:34
3/6 anonim válasza:
hol akarsz kimenni? Ha Csengersimánál, akkor itt a NonStop-nál váltják/váltjuk a pénzt, jobban jársz mint a pénzváltóval, de a piacokon is tudsz váltani kézből. A városokban van pénzváltó, de ott ugye nem kapsz érte annyit mintha így kézben váltod át.
4/6 anonim válasza:
Magyarorszagon atlagosan 71 Ft a lej, vagyis 10000 forintert 141 lejt adnak.
Romaniaban atlagosan 0.0148 lej a forint, vagyis 10000 forintert 148 lejt adnak.
Vagyis szerintem Romaniaban erdemesebb lejt venni. (Nagyvarosok kozpontjaban erdemes venni, ott van a legjobb arfolyam. Allomason, hatarnal nem ajanlott venni, mert lehuznak. Az ilyen "piacos" dologban meg nem bizok.)
5/6 anonim válasza:
A piacos dolgot úgy értsd, hogy a piacon sok a magyar és ezért a román pénzváltással foglalkozók oda mennek ki, hogy váltsák a pénzt, mert ők ebből élnek. Természetesen váltanak a városokban, központi helyeken, de a pénzváltóktól mindig jobban váltják a kézbeváltósok. Én a Csengersimai NonStopnál szoktam váltani a kiutazóknak a lejt forintra meg fordítva, de soha nem csapom be őket mert akkor elterjed rólam hogy csalok és senki nem váltana nálam pénzt, de ezzel sokan vagyunk így hogy féltjük a jóhírünket és nem csalunk. Régen volt az divat (még a Ceausescu időben) hogy a pénzkötegek közzé szines ujságpapírt vágtak akkora méretüre, és gyorsan forgatták a pénzt az ember előtt, az pedig nem vette észre hogy a pénz között értéktelen papír is van, de ez már 25 éve nem divat. Szóval nyugodtan válthatsz akárhol, de inkább a piacokat és a belváros nagyobb részeit ajánlom én is, valamint a határ előtt lévő NonStopoknál, parkolókban lévő embereknél a váltást. Magismered őket, mert mindannyiunkon oldaltáska vagy övtáska van, és számológép a kézben, ezzel jelezzük azt hogy pénzt váltunk.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2014. aug. 3. 11:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!