Ha valaki penzert elad egy olyan termeket amihez ingyen is hozzajuthatsz csalasnak szamit?
Nincs semmi alapja.
Gondolj csak bele, ha én letépek egy gyomot az út szélén majd eladom neked 100 ft-ért, mert neked tetszik és meg akarod venni az csalás?
Azért valami alapja van. Ha belegondolsz, a "törvény nem tudása nem mentesít a felelősségrevonás alól". Pld. ha Gazsi lopja az áramot, és ő nem tudja, hogy épp áramot lop (vagy azt állítja, hogy nem tudja), akkor ugyanúgy megbüntetik, mintha tudatában lenne a lopásnak.
Szóval én azért nem dőlnék hátra elégedetten. Viszont nem hiszem, hogy a rendőrök fognak ezzel foglalkozni, ha feljelent, főleg hogy vissza is a adtad a pénzt a lánynak. Max. egy ejnyebejnyét azért kaphatsz.
"Azért valami alapja van."
Na ne viccelj! És konkrétan mit követett el szerinted a barátunk?!?
Veszek egy LCD TV-t 150e Ft-ért, majd találok egy balekot és eladom neki 500e Ft-ért ugyanazt a TV-t, akkor én csalást követek el?
Talán kötelességem lenne őt tájékoztatni, hogy 2 sarokkal arrébb 150e-ért is megkaphatja?
Kár volt visszaadni a pénzt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!