Miért nem tiltják be a három műszakos munkarendeket?
ma 17:38
Kis javítás: az infósok és a mérnökök közül elég sokan dolgoznak éjszaka. Egy upgrade-et, vagy rollout-ot pont, hogy nem lehet office hours alatt megcsinálni. De az üzemeltetők is 0-24-ben tolják, meg egy erőműben sem mondhatja azt a mérnök, hogy éjszaka nem jövök be, majd reggel bekapcsoljuk a generátort oszt akkor lesz áram.
Szép is lenne, ha Paksot, vagy a Dunamenti Erőművet minden nap fel-le kapcsolgatnák :D
Én 4 műszakban dolgozom.
Na, akkor? És nem, nem kéne, mert akkor rengeteg cég tönkremenne ( pl.: vegyi-, műanyag-, stb. gyárak ) és ezzel több millió ( világnézet ) embernek nem lenne munkája.
Oké, tiltsuk be, de kérj meg mindenkit, hogy éjszakára vigyék haza a rokonaikat a kórházakból, köszi.
Én 20 éve éjszakázom, semmi bajom tőle.
# 3
Ezzel eléggé mellélőttél barátom, lehúztam egy évet áruházban 3 műszakban olyan beosztásokkal, hogy az ellenségemnek sem kívánnám. Nem egyszer sikerült összehozni, hogy hétfőn még reggeles voltam, szerdán éjszakás szombaton meg délutános!
Most meg kötetlen a munkaidőm - ez a munkaadóm értelmezésében azt jelenti, hogy 0-24 bármikor bármit lehet...
"persze nem az ilyenekre gondoltam mint a kórház, csak a gyártó cégekre ahol robotolnak egész nap, egész éjszaka a semmiért kb, meg kizsigerelik az embert. 60-90k-ért"
kerdezz meg egy a traumatologian ugyelo orvost hogy o mennyit dolgozik azert a 120K-ert. Milyen vegignyomni teljesen kimerulve a duplamuszakokat, ugy hogy minden pillanatban emberek eleteert felelsz.
Szallag mellett allni konnyu, 0 felelosseg, 0 gondolkodas.
Amúgy ha betiltanám, tudod mi lenne helyette? 2 műszak.
No, nem reggel 6 - délután 2, délután 2 - este 10 óra, hanem reggel 6 - este 6, este 6 - reggel 6. 2 műszak 12 órában.
Na és akkor a hozzám hasonlóak amúgyis mit mondjanak? Kamion sofőr vagyok, 24 órában dolgozok. Pontosítok: 3-4 hétig egyfolytában, minimális pihenéssel 24 órában dolgozok. Hol azért, hogy most tudj internetezni, hol azért, hogy számítógéped legyen, vagy neked semmi alap dolgod: 1 órája vagyok Budapesten, mosógépet hoztam. Neked ez alap: bemész a boltba ( vagy se, mert interneten is megrendelheted ), és azt mondod, hogy ezt kérem.
Én fel európán átjöttem, hogy neked Németországból legyen "minőségi" mosógéped. És reggel 5-kor indulok vissza.
Na, miről is beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!