Mit lehet tenni, ha nincs egy adott megyében munka?
A megyeszékhelyen lakom, de egyszerűen nem találok munkát. Érettségivel rendelkezem, nyelvismeretekkel, felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel. Tartalékom nincs, nem tudtam félretenni.
Ha a megyében nem találok munkát, viszont máshol, más megyékben találok olyan munkát, ami passzolna hozzám mi a teendő? A munkáltató támogatná az átköltözést vagy ideiglenes szállást hol lehetne találni ilyen esetben? Egyéb ötlet esetleg?
Leszögezném, hogy nem büdös a munka, anatómiai okok miatt például nem bírnám a szalag melletti munkát.
Nem támogatja egyik cég sem az átköltözést, hacsak nem olyan munkát kapsz ami szállással jár. De még ebben az esetben is neked kell megoldani az odautazást, és legalább 2 heti szállást fizetni előre kaució gyanánt.
Ha az a terved, hogy más megyeszékhelyre mész dolgozni, akkor előre gondoskodnod kell az anyagiakon.
Vagy ha van ismerős, rokon, akkor megkéred, hogy az első fizetésig szállásoljon el.
Gondolom nem egyedül élsz itt a világba, tehát vannak rokonaid, barátaid.
Keresel munkát más megyébe, keresel egy kiadó bútorozott szobát a környéke, fogod az utazótáskádat, és mész dolgozni.
Az induláshoz szükséges összeget a szoba bérlésére meg a megélhetésre kölcsönkéred, majd az első fizudból megadod.
A második fizetésedből meg ha külön lakást akarsz, félreteszel, a harmadikból is, így a kaucióját egy garzonnak máris ki tudod fizetni.
Szerintem ennyi lenne.
10:58
talán te fizeted a tanulmányait?
Köszönöm mindenkinek a tanácsot. Majd lesz valahogy.
És leginkább nem a számítógépes ismereteimet emelném ki, ami azért mélyebb, mint amit egy 8 általánossal rendelkező képes elsajátítani (csak ugye papírja nincs az embernek róla, mert ma már minden vacakhoz az kell), hanem a nyelvismereteimet. És igen, tanulni nem könnyű. Viszont lenne rá hajlandóságom, csak ahhoz is pénz kell. És fiatalon valahogy nem diákhitel törlesztéssel indítanám az életet.
# 5/6
Első szakma pl 2x éves korig ingyenes. Kifogást mindig lehet találni.
Csak azt nem értem miért ekkora farok erre néhány válaszoló. Természetesen teljes részletébe még jó hogy nem írom le a problémát, okokat, hogy pl ennyi idősen miért csak érettségim van még, hanem csak a lényegi részét és arra vártam választ. A többi k...ára magánügy.
A kérdést törlöm. A normális válaszokat köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!