Majdnem 3 hónapja regisztráltam a munkaügye, mennyi munkát kell keresnem hogy regisztrálva legyek továbbra is?
Nagy ritkán megnézik és kipipálják a beírt állásokat ( ügyintézője válogatja).
Én újsághirdetésből, netről szedtem le neveket, telefonszámokat, soha senki nem fogja ellenőrizni.Amúgy ha jól emlékszem 3-at kell beírni minden alkalomra.
Köszi !!! Csak tartottam attól hogy majd veszekednek velem és csinálják a cirkuszt,mert a magyar ugye azt érdemli....
Megnyugtattatok hogy nem kell ennyire komolyan venni.
Ha kapsz ellátást (járadékot, segélyt) a munkaügyitől, akkor kell vezetni az álláskeresési naplót. 2 munkahelyet kell beírni a 2 jelentkezés közötti időben, semmivel nem kell igazolni, hogy valóban megkerested-e őket, és a munkaügyi sem fogja ellenőrizni.
Nem is kell személyesen megjelenned a munkáltatónál, érdeklődhetsz telefonon, interneten, levélben (Be kell írni a megfelelő kezdőbetűt a rovatba)
Ha nem kapsz ellátást (ha csak 3 havonta kell jelentkezned, akkor ellátást nem kapsz, csak regisztrált vagy), akkor nem kell vezetned az álláskeresési naplót (nem kell beírnod munkahelyet), "üres" kiskönyvvel mehetsz.
Viszont ebben az esetben (ha nem kapsz ellátást), nem is vagy biztosított egészségügyi szempontból, magadnak kell rendezned a járulék fizetést, hogy az orvosnál "zöld jelzés"-t kapj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!