Kényszeres vásárló vagyok. Mit tegyek ellene?
Figyelt kérdés
Rengeteget költök, mindenféle hasznos és haszontalan dolgot összevásárolok, kényszeresen gyűjtöm a cd-ket, dvd-ket, ruhákat, felesleges elektronikai cikkeket stb. Nem megyek tőle tönkre, csak kezd zavarni, mert ugyan mindenből van elég, de ha egy nap eltelik, hogy nem vettem semmit, akkor furán érzem magam. Próbáltam megszüntetni, pl. írtam, hogy mikor, mire, mennyit költök, próbáltam ellenállni a kísértéseknek, de nem megy. Mit csináljak ki se menjek az utcára? :(2010. jan. 6. 01:11
1/3 anonim válasza:
Keress fel egy szakembert mert a megoldás személyre szabott lehet.
A legnagyszerübb a dologba, hogy ha magán pszichológust keresel fel akkor költhetsz rá egy csomót szóval a kezdő jó érzés meglesz. :)
2/3 A kérdező kommentje:
hahahaha, ez jó, rögtön tetszik. hátigen, a könyveket is gyűjtöm, utóbbi időben vettem pár "emberek, akik felesleges dolgokat vesznek" témájút, szóval kezdem érezni az iróniát. :) kösz a választ.
2010. jan. 6. 01:40
3/3 anonim válasza:
Ne tartsál magadnál készpénzt, csak a legszükségesebbet. A bankkártyádon korlátozd le a napi limitet, nagyon alacsony összegben. Vásárolni csak mással együtt (szülővel, házastárssal) menjél, és nála legyen másik bankkártya. Vagy te ne is menj vásárolni, ami kell ird össze, aki vásárolni megy nézze át, hogy valóban kellenek-e a dolgok. És igen menj el szakemberhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!