Szeretnék Amerikából rendelni 620$ értékben, de nagyon magas lenne vámmal és áfával. Hogy lehetne ezt megkerülni?
Van egy ismerősöm, aki néha kimegy, de a közeljövőben nem fog.
Nem egy nagy cégről van szó, hanem egy kisvállalkozóról.
Esetleg olyat lehet, hogy valahogy ledumálom vele, hogy ajándékként küldje? (Mármint kifizetem neki átutalással a pénzt, de ő valahogy ne úgy adja fel, mint vásárolt árut.)
Nezd csak:
"ajandek" mar nem jatszik, mindegy mit ir a csomagra, ha a vamosoknak ugy tartja kedve, kibontjak es ha szerintuk az osszeg tobb, mint ami a csomagon fel van tuntetve, akkor megvamoljak. Kapsz egy levelet, hogy itt es itt fizess be ennyit, es mikor befizetted, akkor a postas kezbesiti a csomagot. Ha nem fizetesz, akkor visszakuldik a feladonak.
Egy ajfonra hiaba irja, hogy $20, a vamosok nem hulyek, utana tudnak nezni, hogy mennyi a piaci ara, egy markacimke nelkuli ruha vagy egy csomagolas nelkuli paroka mar nem ilyen egyszeru, de azert ne nezd teljesen hulyenek a vamosokat, mert nekik is van internet meg gugli, es lehet h egy egyszeru keresessel megtalaljak a parokat es kiderul, hogy mennyibe kerul es akkor megvamoljak a csomagodat.
De nincs emberuk/idejuk minden csomagot felbontani.
En mar kuldtem tobb100 dollar erteku csizmat USAbol Mo-ra es rairtam a csomagra a valos erteket (mert biztositast is kotottem ra es ra kellett irni mekkora erteket biztositok, vagyis nem tudtam hazudni) es siman megerkezett a csomag a hazaiaknak.
A parom vitaminokat kuldott idos szuleinek. A vamosok megallitottak a csomagot es a szulok kaptak egy levelet, hgy hol kell mennyit fizetni. A parom email szamlaval igazolta, hogy bizony a vitaminok X osszeget ernek, es a vamosok elfogadtak az igazolast es a postas kezbesitette a csomagot (a szulok nem fizettek semmit).
Nagyon szépen köszönöm! :)
Egyébkent a gyógyszer-szerű dolgokat általában mindig felbontják, mivel sokan rendelnek külföldön olyan termékeket, amelyeknek összetevőik itthon be vannak tiltva. Egy arab ismerősöm nagyon pórul járt, amikor isten tudja honnan ilyen fogyasztótablettát rendelt, nem is egy dobozzal. Szóval ezekre szerintem külön rámennek. De köszi még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!