Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan deríthetném ki, hogy...

Hogyan deríthetném ki, hogy valós-e az állásajánlat? Egyáltalán ki, mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy egy apróhirdetéses oldalon jelentkeztem állásra. Itt a link: [link]

Leveleztünk, és megadta a nevét is. Rákerestem facen, meg is találtam, írtam is neki. Furcsa, mert külföldi várost adott meg jelenlegi helynek.

A Google semmilyen találatot nem adott ki a névre se vállalkozóként, se cégként.

Mit csináljak? Várjak, amíg visszaír vagy valaki így akar felszedni és kamu az egész hirdetés?

2014. jún. 20. 17:19
 1/5 anonim ***** válasza:

A név, cím nélküli állásajánlatokról meg van a magam véleménye.

Én úgy gondolom, hogy ha egy vállalkozás, cég nem adja legalább a nevét, székhelyét egy álláshirdetéshez, akkor az olyan is, nem tudom komolyan venni.

Ha valaki "bújkál", az nekem már alapból nem tiszta...

Nem is szoktam ilyen állásokra jelentkezni.

2014. jún. 21. 05:14
 2/5 A kérdező kommentje:

Aahol múltkor voltam interjún, szintén nem írtak cégnevet, mégis valós volt a cég és a hirdetés. Érthető, hogy sokan nem adnak meg cégnevet rögtön.

Meg nagy oldalakon is (Profession, Monster) is simán beleszaladhatsz szélhámosokba; nem garancia az, hogy a legismertebb oldalak.

Az idegesít, hogy már lassan egy hete 'szakodunk, de még mindig nincs használható infó. Most már ráírtam, hogy legyen szíves elárulni, hogy akkor mit kell csinálni, hol, és mettől meddig.

Nem tudom, miért hiszik azt egyes hirdetők, hogy az ember unalmában keres állást és nem azért, hogy valamiből megéljen.

2014. jún. 21. 19:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Persze, tudom (tapasztalat).

Lelkileg készülj az ilyenekre, sok van belőlük... sajnos.

Én állást egyeztettem, aztán elindultam interjúra. A cégnek csak a neve volt kint az irodaépületen...

Bejegyzett, "állítólag" működő cég.

Hát erről ennyit.

2014. jún. 22. 05:20
 4/5 anonim ***** válasza:

"Érthető, hogy sokan nem adnak meg cégnevet rögtön."

Ezzel nem értek egyet. Miért lenne érthető?

El akarom adni a házam, hirdetem, de azt nem árulom el, hogy melyik városban, milyet, és mennyiért...:)

2014. jún. 22. 05:22
 5/5 A kérdező kommentje:

Azért, mert vannak olyan cégvezetők, akik képesek embereket jelentkeztetni egy állásra csak azért, hogy az emberük/embereik elmondhassa/elmondhassák, milyen volt az interjú (mert ott úgyis elhangzik a cégnév, meg hogy mit kell csinálni), ebből számomra érthetetlen módon üzleti előnyt kovácsolni próbálva, vagy csak szimplán elásni a konkurens vállalkozást. Nem ismert jelenség, de létezik. Hihetetlen, hogy magukat komoly vezetőknek tartók képesek ilyen marhaságra!

Amúgy köszi a válaszokat! Végül kiderült, hogy a hirdető külföldre keres embert, és természetesen jött az ígérgetés a nagy fizetésről és hasonlókról. Persze, cégnév és pontos tevékenységi kör további megadása nélkül. Nyilván passzoltam.

Még egyszer köszi!

2014. jún. 22. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!