Lehet-e még magyarországon teljes foglalkoztatás? Vagy legalább a közelében?
az előző hozzászóláshoz: miért, szerinted sokkal jobb ha az egész ország mozdonyt gyárt amikor nem is kell mozdony senkinek? akkor az állam megy csődbe ( mint ahogy majdnem csődbe ment, ezért volt rendszerváltás) nem a rosszul működő cégek, az meg sokkal cikibb.
Szerintem a teljes foglalkoztatottság egy álom, hiszen mindig vannak olyan emberek, akik nem is akarnak dolgozni, kényszeríteni meg nem tudod (sajnos). Ráadásul aki épp munkahelyet vált, az sem dolgozik végig, hónapokig keres munkát.
Ugyanakkor a közel teljes foglalkoztatottság ( 5% alatt) elérhető, kezelhető, és nincs vele semmi gond, azt tudja kezelni a szociális ellátó rendszer, azért hozták létre.
Úgy tudom,vidéken nagyobb a munkanélküliség.Én egy 2500 lakosú faluban lakom,ahol legalább 100-an várnak közmunkára.20 évvel ezelőtt kb 1000 db tehén és 5000db disznó élt a faluban(csak a négylábúakat számolom)és megszámlálhatatlan baromfi,mindenki egésznap dolgozott,előbb a munkahelyén,aztán meg a háztájiban,még a hülyéknek is akadt munka az állatok őrzésénél gondozásánál,még nem is volt elég az ember.Minden talpalattnyi területet lekaszáltak,lelegeltettek,a legények összeverekedtek a kocsmában a töltésrészek kaszálásáért.Ma 2,5 méter magas elszáradt gaz áll a legelők helyén,nyáron virít a parlagfű,a megtermelt gabonát meg erőművekbe terveznek elégetni...
Az elmúlt 20 év kormányai szerint ez a jó,mert ők tették ilyenné!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!