Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet-e még magyarországon...

Lehet-e még magyarországon teljes foglalkoztatás? Vagy legalább a közelében?

Figyelt kérdés
2010. jan. 3. 19:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a versenygazdaságban nincs teljes foglalkoztatottság. Ez a szocializmus célkitűzése volt, amikor még volt közveszélyes munkakerülés, amiért bevittek a rendőrök.
2010. jan. 3. 20:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Jól mondja az előző. Az egymillió analfabéta, semmihez sem értő "tücsök" honfitársunkat csak olyan eszközökkel lehetne munkára kényszeríteni, hogy a távoli nyugaton biztos sírva fakadnának az EU-s fejesek, és jönnének "rásszístá mádzsárok" szlogennel...
2010. jan. 3. 22:20
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Nem mert a jelenlegi és az esélyes kormányoknak nem célja.A munkahelyeket nem elég bezárni,le is kell bontani az épületeket,el kell adni a területeket,termőföldeket,nehogy bármi is újraindulhasson.Amelyik vállalkozás nem nyereséges,azt el kell taposni,nem szabad hagyni hogy egy kis segítséggel valahogy elvegetáljon egymillió munkás,mint a kádári időkben,mert nekünk jobb ha van félmillió munkanélküli,meg rokkantnyugdíjas!
2010. jan. 10. 10:49
 4/8 anonim ***** válasza:

az előző hozzászóláshoz: miért, szerinted sokkal jobb ha az egész ország mozdonyt gyárt amikor nem is kell mozdony senkinek? akkor az állam megy csődbe ( mint ahogy majdnem csődbe ment, ezért volt rendszerváltás) nem a rosszul működő cégek, az meg sokkal cikibb.

Szerintem a teljes foglalkoztatottság egy álom, hiszen mindig vannak olyan emberek, akik nem is akarnak dolgozni, kényszeríteni meg nem tudod (sajnos). Ráadásul aki épp munkahelyet vált, az sem dolgozik végig, hónapokig keres munkát.

Ugyanakkor a közel teljes foglalkoztatottság ( 5% alatt) elérhető, kezelhető, és nincs vele semmi gond, azt tudja kezelni a szociális ellátó rendszer, azért hozták létre.

2010. jan. 10. 13:57
 5/8 anonim ***** válasza:
mármint amikor a munkanélküliség van 5% alatt, az az ideális foglalkoztatási szint.
2010. jan. 10. 13:58
 6/8 A kérdező kommentje:
én is úgy értem hogy aki tényleg akar az talájon munkát de meg is tudjon élni belőle.Viszont a munkáltatóknak az az érdekük hogy legyen elég munkanélküli mert igy lehet az mondani hogy van helyetted 100 ember.
2010. jan. 18. 19:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Úgy tudom,vidéken nagyobb a munkanélküliség.Én egy 2500 lakosú faluban lakom,ahol legalább 100-an várnak közmunkára.20 évvel ezelőtt kb 1000 db tehén és 5000db disznó élt a faluban(csak a négylábúakat számolom)és megszámlálhatatlan baromfi,mindenki egésznap dolgozott,előbb a munkahelyén,aztán meg a háztájiban,még a hülyéknek is akadt munka az állatok őrzésénél gondozásánál,még nem is volt elég az ember.Minden talpalattnyi területet lekaszáltak,lelegeltettek,a legények összeverekedtek a kocsmában a töltésrészek kaszálásáért.Ma 2,5 méter magas elszáradt gaz áll a legelők helyén,nyáron virít a parlagfű,a megtermelt gabonát meg erőművekbe terveznek elégetni...

Az elmúlt 20 év kormányai szerint ez a jó,mert ők tették ilyenné!

2010. jan. 19. 16:00
 8/8 A kérdező kommentje:
tetszik a legutóbbi válasz , egyértelmü benne az igazság!
2010. jan. 19. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!