Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Bankszámlán pénzt hagyni?

Bankszámlán pénzt hagyni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom hogy jó témába írom-e. Ugye én kártyára kapom a fizetésem, mint sok más ember. Viszont elkezdtem gyűjtögetni, ami azt jelenti hogy mindig hagyok egy kisebb összeget a bankszámlán a fizetésből, és ez szépen apránként gyűlik. A kérdés az hogy ebből a pénzből amit összespórolok a bank vesz még le valamit a saját részére ?

Érdemes rajtahagyni a bankszámlán a pénzt ?

UI.: OTP Bank-nál vagyok.

2014. máj. 28. 14:11
 1/3 anonim ***** válasza:
Azért a banki kamatok még nem negatívak. Nem értem, hogy miért vonna le pénzt azért, mert a számlán tartasz egy M1 pénztömeget.
2014. máj. 28. 15:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Te is számlára kapod a pénz mint mindenki, ugyanis a szerződésedben nem a bakkártya számod szerepel, hanem a bankszámla számod.

Kártya csak kulcs a számlához, és lehet olyan számlád is amihez nem tartozik kártya.

"A kérdés az hogy ebből a pénzből amit összespórolok a bank vesz még le valamit a saját részére ? "

Nem! Miért is venne le? Majd amikor kiveszed akkor leveszi a kivételi költséget.

2014. máj. 28. 15:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahogy írták, nem kártyára jön a pénzed,hanem számlára.

A banknak mindig van számlavezetési költsége,amit levon. Ezen felül a tranzakciókért is levon díjakat(leszámítva a törvényben előírtat) és a kártyának is van ha jól tudom éves díja.

Ha sima folyószámlán hagyod az szinte semmit se hoz,csak kevesebb lesz rajta . A betéti számla jobb ,de kérdés mekkora százalékos. A legjobb a hosszabb távra lekötött betét,de manapság azért se fizetnek sokat.

2014. máj. 28. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!