Ez hogy megy a Wall Street farkasában?
Nem értem az egészet, hogy van az hogy valakit felhívnak, rábeszélik valami akármire aztán....
Szal nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem felhív valami ügynök, már rakom is le.
Normális ember ilyenbe nem megy bele, mert szóban hogy lehetne már megállapodni valamiról, mikor papír meg papír.
De azt is átolvasom legalább 2*
Hangrögzítés?!
Szóbeli szerződések:
Szóbeli szerződésről akkor beszélhetünk, ha a felek szóban kifejezetten megállapodtak abban, hogy egymással szerződést kötnek, és ennek lényeges elemeit is megbeszélték.
A szóbeli szerződések esetén az okozhat problémát, ha később valamilyen nézeteltérés van a felek között, hiszen ilyenkor a szóbeli megállapodás pontos tartalmát kellene rekonstruálni a kérdés eldöntéséhez. Ez történhet tanúkkal, vagy a megállapodás egyéb körülményeinek vizsgálatával, melyből következtetés vonható le a megállapodás létrejöttéről, vagy annak elmeiről.
Jó, de nyilván, ha otthon tömöd az asszonyt vagy dolgozol vagy bármi más és akkor felhívnak, hogy ez meg az lenne.
De 1000 meg 1000 dolog lehet, amit érdemes lenne átbeszélni, mert nyilván ahogy írtad később lehetnek nézeteltérések.
Tehát simán el tudom képzelni, hogy később mikor nyúlnál a pénzedhez akkor közlik, hogy még 10 év aztán majd...
Mert persze te nem kérdezted meg, szal te vagy a hibás, az hogy mit hittél senkit nem érdekel.
Mindegy, én biztos nem mennék bele ilyenbe.
Vannak a kockázat kerülő és a kockázat vállaló emberek. Te nyilvánvalóan az előbbi táborba tartozol, de ettől még igen népes tábor az utóbbi is.
A film egyébként nem arról szól, hogy részletesen bemutassa a brókeri tevékenységet, azt pl nem mutatja, hogyan kell a megbízást megkötni, mivel kell dokumentálni, mert a mondanivaló szempontjából ez lényegtelen. A film a brókeri tevékenység árnyoldalairól, szélsőségeiről szól. Azoknak a törvényesség határán mozgó brókereknek az életét mutatja be, akik abból gazdagodtak meg, hogy a nagy haszonra vágyó embereknek a már ismert részvények helyett a jóval nagyobb jutalékot adó, de sokkal magasabb kockázatú részvényeket, elővásárlási opciókat adták el trükkökkel, megtévesztéssel.
ma 16:25
Helyesen: sikerorientált és kockázatkerülő a két csoport neve
Régen a boxmeccsekre is csak szóban fogadtak... több mint való illegális versenyeknél ma sincs másképp.
Magyarokat meg ne hasonlítsd össez egy amcsival, itthon egy orvos 160e-et kap, kint 50e $-ral kezd.
Azt azért tegyük hozzá, hogy amerikában játszódik a dolog, ahol az emberek 100000000x nyitottabbak az újdonságokra, és effektíve mindenre, mint itthon (látni is a két ország közötti különbséget)
Hideghívásnak nevezik azt, amikor ismeretlen telefonon akar eladni valamit. Meg van ennek a taktikája, a pszichológiája, meglepően sok embernél működik, még a legracionálisabb, befeléforduló embernél is el lehet érni, csak nála speciálisabb taktika kell, és lehet nem tőzsdei termékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!