Teszveszező, Vaterázó anyukák, tudtatok erről? Valamilyen díjat elmulasztottam befozetni márciúsban,370 ft, most határozat alapján be kell fizetnem: 6086 Ft
Én is használtam ezeket az oldalakat.
Arra gondolok, hogy 370 Ft-ot be kellett valamiért fizetned (akár jutalék, akár kiemelés, mindegy, a lényeg, hogy igénybe vettél egy szolgáltatás).
Megérkezett a felhasználói fiókodba az elektronikus számlájuk, azon volt egy határidő, amit elmulaszottál.
Ez a nagyobb összeg szerintem azért jöhetett ki, mert lecsúsztál jócskán a befizetési határidőről (nem 1-2 nappal) és a sokoldalas, apróbetűs szabályzatukban benne van az, hogy ebben az esetben behajtásra adhatják az ügyet- illetve azonnal keletkezik egy párezer Ft-os plusz költséged.
Ha így van, ahogy gondolom, akkor az eljárásuk teljesen jogszerű és sajnos akármennyire is kellemetlen, érdemes befizetni ezt a nagyobb összeget is, mert ez kamatozik és ha elér egy pártízezres tételt (gyorsan meg fog történni), akkor kiadják követeléskezelőnek (nem emlékszem pontosan, talán az Intrum Iustitia vagy az EOS), na azok már nem vaterázgatnak, hanem fizetési meghagyást küldenek (az plusz kb. 30 eFt-tal növeli meg a tartozásod azonnal), majd titlhatják a fizetésedből.
Jó, tényleg extrém, hogy ez lehet 370 Ft-ból ez lehet, de ennek az oka elsősorban a te határidőmulasztásod volt (ha igaz)- így minél gyorsabban megfizeted, annál kisebb kárral úszod meg.
Azért nézd át a számlát, ha kell írj emailt, kérj tájékoztatást, hogy tisztábban láss.
Minden jót.
Én máshol dolgozom, de a lényeg, hogy ha hozzánk beérkezik az elmaradt összeg, akkor a behajtó céget leállítjuk. S nem piti kis cég, hanem egy oktatási vállalkozás, ahol több százezrekről van szó.
Még egy ilyet is találtam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye..
1. vagyok.
Szerencsések vagytok eddigi válaszolók és valószínűleg tényleg a kis összeg és a gyorsaság miatt jártatok jól.
...követeléskezelő cégnél dolgozom.
Ha egy ilyen cég megvásárolt egy másiktól követeléseket, akkor jogszabály adta lehetősége 40 euroig (kb. 12 eFt) egyszeri "kezelési költséget" rátenni a követelésre- és ha valóban megvásárolta a követelést és nem csak megbízásban kezeli, akkor abban az esetben már a követeléskezelő akkor is behajtani igyekszik a nála nyilvántartott összeget, ha közben te a kicsi összeget az eredetileg veled szerződésben álló cégnek megfizetted.
Ha csak megbízásban kezeli a vaterát üzemeltető cég követelését, akkor a bevétel %-át kapja meg ún. megbízási díjként (egyszerűen szólva jutalékként)- ilyen kis összegnél valószínűleg az eredeti tartozásösszeg térülésénél kiengedik az adóst. Ez lehetett a korábbi válaszolóknál is valószínűleg.
Erre azonban mérget venni nem lehet (mert az, hogy milyen összeg a követeléskezelőnek az, amivel "békén hagy" nagyban függ attól, hogy a veled együtt vásárolt többi követelés adósa hogy fizet....)
Azért minden jót és máskor legyél egy picit figyelmesebb a határidőkkel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!