Mennyi lehet a nyugdíj ügyintézés ideje jogszabály szerint? Milyen hatósághoz lehet fordulni?
Bocsánat nem akartam agresszív lenni, csupán tudatos, mivel zavar, hogy a nyugdíjfolyósító tesz arra, mit kér az az adófizető. A Nők40-el megy nyugdíjba. Az ügyintéző nem mond semmi érdemlegeset, hiába kérdezek rá csak a megszokást mondja(2-3 hónap szokott lenni). Hiába mondom neki, hogy engem a törvény érdekel. Engem az bosszant, hogy elsejével kérelmezte. S akkor az ügyintéző még meg akarta magyarázni, hogy a bank is előbb vizsgálódik, mielőtt hitelt ad, erre reagáltam, hogy ha IDŐBEN bemegyek a bankba, hogy elsejéig folyósítsa a hitelt, akkor eljsején folyósítja(a példát az ügyintéző hozta fel). Ezért érdekelnek a jogok, ha a polgárral betartatják pl. az adóbevallást, akkor annak is legyen következménye, ha az állami szerv nem tart be valamit.
Eddig 6000 forinttal károsított meg a nyugdíjfolyósító, mivel nem volt képes hetedikéig eljuttatni az igazolványt(ami véleményem szerint, mivel elsejével kérelmeztük az ő általuk szabott időpontban), ezért édesanyám teljes áru bérletet kényszerült venni...
Igaz már nem 2014 van,de a kérdésem hasonló.Január 22 volt ez évben az utolsó mnapom.40 év után mentem? nyugdíjba.Azóta,ja. 22. óta egy mintha elfeledkeztek volna róla,egy sor tájékoztatást,vagy bármit nem kaptam.Ez még a normális időn belül van?Nem akarom feleslegesen zargatni Őket,de már mindjárt április is a végéhez közeledik,régen volt január. Kérdése mg az,hogyha végre megállapítják az összeget,akkor egyben,visszamenőleg kiküldik.
Köszönöm,ha erre valaki válaszol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!