Ha nemesfémből és drágakőből készült ékszert vásárolok az mennyire értékálló? Jó befeketetés ha csak párezreim vannak és valami időt állót szeretnék venni?
Bizsu helyett inkább megveszem ezentúl a drágább valódi ékszert. Értékállóak ezek? Gondolom megmunkálástól is függ. Vélemény?
18/L
A közgazdaságtanon belül van a pénz és a pénz használata.
Ebben az esetben az értékhalmozás.
Az értékhalmozás egyik alapja pedig a ékszerek és drágakövek.
Szóval igen, a drágakő és nemesfém értékálló.
sajnos nem értékállóak, vagyis ha realizálni akarod készpénzre az értékét...mivel általános gazdasági visszaesés következik, és jön egy második visszaesési hullám, szerintem ez kihat a (használt) ékszerek eladási árára is. Az egy dolog, hogy médiában hallod az árak drágulását, de a luxuscikkekre nem jellemző (habár a drágakő és igazi nemesfémékszerek a középrétegnek is elérhetőek, de én ezeket is a luxuscikkekhez sorolnám).
Új ékszerek és a nemesfémek "tőzsdei papírjai" drágulnak csak szerintem. Eddigiek alapján így látom, de szóljon, aki nem így gondolja :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!