Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha nemesfémből és drágakőből...

Ha nemesfémből és drágakőből készült ékszert vásárolok az mennyire értékálló? Jó befeketetés ha csak párezreim vannak és valami időt állót szeretnék venni?

Figyelt kérdés

Bizsu helyett inkább megveszem ezentúl a drágább valódi ékszert. Értékállóak ezek? Gondolom megmunkálástól is függ. Vélemény?

18/L

2009. dec. 27. 01:17
 1/6 anonim ***** válasza:

A közgazdaságtanon belül van a pénz és a pénz használata.

Ebben az esetben az értékhalmozás.

Az értékhalmozás egyik alapja pedig a ékszerek és drágakövek.

Szóval igen, a drágakő és nemesfém értékálló.

2009. dec. 27. 02:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Valóban elég jó befektetés.De arra számíts,ha elakarod adni,sokkal kevesebbet kapsz érte,mint amennyiért vetted.
2009. dec. 27. 07:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen ezt gondoltam.:S Még mindig jobb mint a bizsuk amik csak addig érnek valamit amíg meg nem veszem.:S
2009. dec. 27. 13:04
 4/6 anonim ***** válasza:

sajnos nem értékállóak, vagyis ha realizálni akarod készpénzre az értékét...mivel általános gazdasági visszaesés következik, és jön egy második visszaesési hullám, szerintem ez kihat a (használt) ékszerek eladási árára is. Az egy dolog, hogy médiában hallod az árak drágulását, de a luxuscikkekre nem jellemző (habár a drágakő és igazi nemesfémékszerek a középrétegnek is elérhetőek, de én ezeket is a luxuscikkekhez sorolnám).

Új ékszerek és a nemesfémek "tőzsdei papírjai" drágulnak csak szerintem. Eddigiek alapján így látom, de szóljon, aki nem így gondolja :)

2009. dec. 28. 18:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha veszel bármilyen nemesfémből készült ékszert, ott meg kell fizetni a fazonárat is, ami nem kevés. Azonban ha el akarod adni, csak törtarany értékben veszik meg.
2009. dec. 30. 05:02
 6/6 anonim ***** válasza:
ne ékszert, hanem mondjuk részvényt vegyél, bár ahhot több pénz kell...részvény esetében a nemesfémek értéknövekedéséből tudsz profitálni. A most következő nagyobb infláció miatt megnövekednek az anyagi javak ára, és ezzel az árutózsde is.
2010. jan. 4. 18:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!