Az USA-ból, ebayen keresztül szeretnék rendelni? (többi lennt)
Ha pl 500 euró értékű a dolog, akkor mennyit kell még fizetnem, vám, adó?
Tudom esetleg még Németbe rendelni a dolgot, tudja valaki, hogy ott mennyik a plusz költségek?
ÁFA 27%
vám 8% (vagy 6%, nem emlékszem)
Nem is értem, miért nem az EU-n belülről vásárolsz. Az ebay.co.uk nagyságrendekkel jobb és használhatóbb, mint az ebay.com De akár az ebay.de oldalt is tudom ajánlani. Ki kell használni az EU előnyeit. Hiába tűnik olcsóbbnak máshonnan, ha rejtett költségek merülnek fel később.
Köszönöm!
Egy gitárt szeretnék rendelni, használtat, ami elég ritka a német ebayen, a UK ebayes pedig általában nem küldi külföldre. Találtam egyet a UK piacon, de nem küldik más országba. Amerikába pedig hetente van egy licitálós, amit talán kifoghatok olcsón.
Ja, azt honnan tudják meg a vámosok, és adósok, hogy mennyit ér az árú, ha használtan veszem?
Kinéznek mindent valami aktuális katalógusból?
És mennyi az amit "el lehet csalni"? Pl veszek 500USD-ért, akkor ha azt írja a nyilatkozatba, hogy 250 USD, akkor azt elfogadják?
Gondolom a giftet megadóztatják szintén valami alapon...vagy hogy érted, hogy a gift nem megoldás?
Sok talalgatas helyett itt a hivatalos forras a fizetnivalokrol:
Kiszamolhatod, hogy mekkora lesz a vam es az AFA.
Gitart nem rendelnek semmikepp, mert ha nincs rendesen becsomagolva, akkor a repulon a hidegben csunyan serul. Nem veletlen hogy hangszert mindig az utasterben szallitanak es nem csekkoljak be csomagnak, hacsak nincs profi vedo dobozban a cucc.
Ha EU-n belul rendeled se vam se AFA nem terheli a termeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!