Ebayesek, tudnátok kicsit segíteni?
Na ácsi! Te vevő vagy, fizettél, ha jól értem, ugye?... Mit kellene írnia? Van, hogy egy hétig nem tud postázni, de olyan is van, hogy elküldi, feladja, csak épp nem jelöli be az ebayen hogy SHIPPED. Semmi baj, bár én nem ülnék csak úgy, írnék neki max 1-etm hogy feladta-e a csomagot. KÖTELES 24 órán belül válaszolni a leveledre. Ha nem , írj az ebaynek, hogy nézzék meg, hogy lehet h gond van, nem reagál az illető. Ők segíteni fognak, utánanéznek a profilnak. A százalékai jók, így nem sok félnivaló van.
Kínából 25-40 nap a szállítás, kivéve ShenZen, mert az 99%ban egy hét (nekem most legutóbb is ennyi volt) tehát függ a helytől is.
Hajrá, türelem.
Ezek a valaszok, hogy ennyit varj annyit varj, milyen forrasbol alapozodnak? Esetleg egy linket eBayrol?
Ha megvetted, kifizetted, az egvilagon semmi dolgod nincs csak varni, hogy megjojjon a cucc.
A termek leirasban ott van, hogy hany nap mire a cuccot postazzak. Nalam pl. 2 munkanap van megjelolve. Vagyis ha valaki pentek delutan/este vesz meg vmit, akkor egy szava se lehet ha en a termeket kedd delutan jelolom meg postazottnak, mert az a 2 munkanap.
De nem muszaj megjelolnom, hogy a termek postazva. Ha nem az eBayen belul nyomtatom a posta cimket, akkor nem fog automatikusan megjelenni, hgoy postazva.
En mar honapok ota hordtam olyan fulbevalot Kinabol, ami a mai napig nincs megjelolve postazottkent.
Tovabba, olyan is van, hogy az elado "nem elerheto" statuszban van. Ez is le van irva a termek leirasanal, vagy az elado adatlapjan. A kinaiak sokszor csinalnak ilyet ilyen-olyan unnepek alkalmaval. Nem tudsz mit tenni, varsz.
A termek leirasanal ott van, hogy a varhato erkezes es valami datum, pl. apr 15-maj 20, vagy olyan, hogy 20-25 nap. Ezt megvarod. Amikor ez letelik, masnap mar irsz az eladonak, hogy hello, where's my stuff. Adsz neki 24 orat hogy valaszoljon. Ha nem valaszolsz, nyitsz egy ugyet az ebay fele. Ha a termek leirasanal az van, hogy 45 nap, akkor addig varsz es hiaba pattogsz a 30. napon, mert a GYIKon valaki azt irta addig varj... Addig kell varni, ami a leirasban szerepel. Se elobb, se tovabb. Utana viszont (ha meg mindig nem jott meg a cucc es az elado nem irt semmit) nyugodtan radobhatod az atomot...
Nekem most irt az egyik elado, hogy vmi repulogep problema meg mifaszom es kesni fog a cucc, varjak meg. Jo, varok. Nem sietek sehova es tudom, hogy az eBay ugyis nekem ad igazat, ha a cucc megsem erkezik meg. A penzem visszakapom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!