Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ebayesek, tudnátok kicsit...

Geyjaz4 kérdése:

Ebayesek, tudnátok kicsit segíteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok!A helyzet az, hogy rendeltem Ebayről egy viszonylag nagy értékű dolgot Koreából(ingyen posta).A paypal utalta is az összeget a bankkártyámról.Az eladó viszont még nem tett visszajelzést.Másfél nap telt el.írtam emailt neki,arra sem válaszolt még.Az eladó a kommentek szerint korrekt.(99,4%,a 278 eladásból)Mit gondoltok mit kellene tennem.Üljek még a Babérjaimon vagy tegyek-e valamit az ügy érdekében?Ha igen,akkor hogyan tudom ezt megtenni?Hogyan tudnám őt értesíteni,hogy azonnal tudjon reagálni.Van-e ilyen lehetőség?Vagy várjak inkább még néhány napot?Köszi

2014. ápr. 24. 21:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Másfél nap az kevés. Ha visszajelzés alatt a feedbacket érted, akkor azt sokan csak akkor csinálják meg, ha a vevő már megkapta az árut és elégedett vele.
2014. ápr. 24. 21:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen,kevésnek számít másfél nap,de ha az emailemre sem válaszol.Akkor vagy az van,hogy még nem látta vagy nem akar válaszolni.
2014. ápr. 24. 21:15
 3/10 anonim ***** válasza:
várj..
2014. ápr. 24. 21:16
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi!Akkor várok még...Amúgy ha nem változna a helyzet,akkor mennyi az az idő szerintetek,ami után azért már lépnem kellene?
2014. ápr. 24. 21:20
 5/10 Nosco ***** válasza:
25 nap után elkezdenék gondolkozni és jeleznék ebay-nek vagy paypal-nek. Aggódni nem kell. Én is akkor szoktam vissza jelezni ha megjött a rendelt termék.
2014. ápr. 24. 21:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha 30 nap után nem kapnád meg jelezd a paypalnek.Addig nem érdemes bármit is tenni
2014. ápr. 25. 10:46
 7/10 lesly2013 válasza:
Sokszor rendeltem, tobb orszagbol, tobb esetben kinabol is. Minden esetben rendben volt minden. Tobbszor, 60. nap utan kaptam meg az arut, ugyanis a celorszag VAM. HIVATALA akar 30 napig is tarthatja az arut a Vamudvarban, amihez a szukseges papirokat bekerheti. Volt eset, amikor 6-8 nap utan jelentkezett az elado E-mail-ben, es tovabbi vasarlasi ajanlatot kuldott reszemre. (Maganvelemenyem: Ha nem Romaniabol es Magyarorszagrol kuldik az arut, akkor minden rendben lesz!)
2014. ápr. 25. 16:51
 8/10 anonim ***** válasza:

Na ácsi! Te vevő vagy, fizettél, ha jól értem, ugye?... Mit kellene írnia? Van, hogy egy hétig nem tud postázni, de olyan is van, hogy elküldi, feladja, csak épp nem jelöli be az ebayen hogy SHIPPED. Semmi baj, bár én nem ülnék csak úgy, írnék neki max 1-etm hogy feladta-e a csomagot. KÖTELES 24 órán belül válaszolni a leveledre. Ha nem , írj az ebaynek, hogy nézzék meg, hogy lehet h gond van, nem reagál az illető. Ők segíteni fognak, utánanéznek a profilnak. A százalékai jók, így nem sok félnivaló van.

Kínából 25-40 nap a szállítás, kivéve ShenZen, mert az 99%ban egy hét (nekem most legutóbb is ennyi volt) tehát függ a helytől is.

Hajrá, türelem.

2014. ápr. 25. 18:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Ezek a valaszok, hogy ennyit varj annyit varj, milyen forrasbol alapozodnak? Esetleg egy linket eBayrol?

Ha megvetted, kifizetted, az egvilagon semmi dolgod nincs csak varni, hogy megjojjon a cucc.

A termek leirasban ott van, hogy hany nap mire a cuccot postazzak. Nalam pl. 2 munkanap van megjelolve. Vagyis ha valaki pentek delutan/este vesz meg vmit, akkor egy szava se lehet ha en a termeket kedd delutan jelolom meg postazottnak, mert az a 2 munkanap.

De nem muszaj megjelolnom, hogy a termek postazva. Ha nem az eBayen belul nyomtatom a posta cimket, akkor nem fog automatikusan megjelenni, hgoy postazva.

En mar honapok ota hordtam olyan fulbevalot Kinabol, ami a mai napig nincs megjelolve postazottkent.

Tovabba, olyan is van, hogy az elado "nem elerheto" statuszban van. Ez is le van irva a termek leirasanal, vagy az elado adatlapjan. A kinaiak sokszor csinalnak ilyet ilyen-olyan unnepek alkalmaval. Nem tudsz mit tenni, varsz.

A termek leirasanal ott van, hogy a varhato erkezes es valami datum, pl. apr 15-maj 20, vagy olyan, hogy 20-25 nap. Ezt megvarod. Amikor ez letelik, masnap mar irsz az eladonak, hogy hello, where's my stuff. Adsz neki 24 orat hogy valaszoljon. Ha nem valaszolsz, nyitsz egy ugyet az ebay fele. Ha a termek leirasanal az van, hogy 45 nap, akkor addig varsz es hiaba pattogsz a 30. napon, mert a GYIKon valaki azt irta addig varj... Addig kell varni, ami a leirasban szerepel. Se elobb, se tovabb. Utana viszont (ha meg mindig nem jott meg a cucc es az elado nem irt semmit) nyugodtan radobhatod az atomot...

Nekem most irt az egyik elado, hogy vmi repulogep problema meg mifaszom es kesni fog a cucc, varjak meg. Jo, varok. Nem sietek sehova es tudom, hogy az eBay ugyis nekem ad igazat, ha a cucc megsem erkezik meg. A penzem visszakapom!

2014. ápr. 25. 20:52
 10/10 A kérdező kommentje:
Először is szeretném megköszönni a kommenteket!Akkor elmesélem végül,hogyan alakult.A 3 nap kaptam emailt,hogy elküldték a csomagot. Utána néztem,minden rendben vele.Viszont,ami aggaszt az az volt igazából,hogy még most sem reagált egyik levelemre sem,mikor addig,amíg nem utaltam,nagyon készséges volt...Na mindegy,a lényeg,hogy postázva lett(EMS).Remélem megússza a vámot is.
2014. ápr. 27. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!