Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most kinek higgyek magánnyugdí...

Most kinek higgyek magánnyugdíjjal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Tegnap kaptam kézhez egy levelet, hogy a munkahelyem tavaly több hónapban sem fizetett a magánnyugdíjpénztáramba. Viszont a fizetési papírjaimon szerepel a levonás, és nem keveset fizettek be a magánnyugdíjpénztáramba.

Válaszolnom kell, hogy ki a munkáltatóm,de én ezt nem értem, hogy hogyhogy levonták az összeget a fizumból, és közben mégsem kapta meg a pénztár.

2009. dec. 22. 15:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Több oka lehet .

Elsőre ne feltételezzük , hogy a munkáltatód elsikkasztotta, bár fene tudja manapság.

Egyeztesd az adataidat a cégnél, lehet, hogy rossz helyre utalják. A nyugdíjpénztár felé meg add meg a szükséges adatokat, de ha ők nem tudják szerintem ez azt jelenti , hogy valami adminisztrációs hiba kellett történjen.

2009. dec. 22. 15:48
 2/3 A kérdező kommentje:
A fura az, hogy febr, márc, ápr és dec hónapban nem fizettek utánam. Előtte év, és a többi hónap stimmel...
2009. dec. 22. 16:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Magánnyugdíj vagy önkéntes (önsegélyező)?

Mert a második esetben a munkáltató megszüntetheti zó nélkül. de az elsőnél valami gebasz van. Mindenféleképpen járj utána.

2009. dec. 22. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!