Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kell-e valamilyen kiviteli...

Kell-e valamilyen kiviteli engedély ahhoz, hogy külföldre postázhassak egy ilyen antik ezüst árut?

Figyelt kérdés
Egy antik ezüst kiöntőt szeretnék eladni, súlya kb. 600 gramm. Azt gondoltam, hogy erre a legjobb lenne az ebay, mivel nagyobb piac a hazainál.

2014. ápr. 12. 07:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha ez nem minösül mütárgynak akkor semmilyen. Pl a szamovár az oroszoknál mütárgynak minösül azt csak engedéllyel lehet az országból kivinni.

Ha eun belül adod el akkor a vásárlónak sem kell vámot fizetnie. Ha eun túl veszi meg valaki akkor azt majd neki kell a vámot fizetnie. Ha nem jelenti be és fizeti be elöre, akkor a postán lefoglalják neki, és büntetést is kell fizenie. De ez neked nem gond. Te úgy tedd fel, hogy a postakültség ertékbiztosított csomagként legyen, vagy is tudd követni a postai menetét(így ha a vámon megakad is látod), a fizetést meg paypallal kérjed.

2014. ápr. 12. 09:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Csak azt nem tudom, hogy ez valyon műtárgynak minősül-e, illetve úgy általában mi minősül műtárgynak? Próbáltam utánanézni, de nem egyértelmű. Nem hazai előállítású termék egyébként, hanem nyugat európai, ha van ennek jelentősége.
2014. ápr. 12. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!