Hova vigyem? Hova adjam?
Sziasztok!
Régebb óta gyűjtöttem az 5 ft-osokat. Van benne 1993 -94 stb stb akár 2012-3ig.
Valamelyik nap elővettem és meglepetésemre 600 dbot számoltam össze. Azonban ezekkel mit tudnék kezdeni?
Ugyanis valaki mondta hogy adjam le, de az adó rájön vagy micsoda. Egészen pontosan hogy is megy az ilyen?
Köszi a segítséget! :)
Max 3000Ft-t er az egesz, most lusta vagyok utananezni, hogy melyek lehetnek meg forgalomban... :)
Legegyszerubb, ha a forgalomban levoket elviszed bevaltatni egy bankba. Numizmatikai ertekuk bizti nem lesz meg legalabb 50 evig. :D
Ha találsz benne 1998-ast, akkor kb. 1000 Ft-ot, ha 1992-est, akkor 100 Ft-ot érhet egy gyűjtő számára. Ezek ritka dátumok, numizmatikailag értékesek.
Ha kivont, 1992 előtti 5 Ft-osaid, vagy egyéb érméid, papírpénzeid vannak, azok is a numizmatika tárgykörébe tartoznak. Az 1946-os 5 Ft-os 4000 Ft felett ér!
Többivel (mai fizetőeszköz 5 Ft-os) ajánlom, hogy keress fel kis boltokat. Örülni fognak a sok aprónak, végre valaki nem tízezressel szeretne venni egy kiló kenyeret, vagy egy Mars csokit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!