Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol lehet eladni arany nyaklán...

Hol lehet eladni arany nyakláncot? Nagyon gyorsan pénzre lenne szükségem.

Figyelt kérdés
2009. dec. 19. 12:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én a vaterát nem ajánlanám,akkor már inkább a zaci,vagy ékszerbolt,ahol aranyat vásárolnak fel.
2009. dec. 19. 14:33
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs benne magyar arany-jel (Pénzverde tesz ilyet az arany tárgyakra), akkor mindenütt csak "tört-arany" áron veszik meg...

Még a zálogház is csak "tört-arany" árat számít fel...

Ez nevetségesen alacsony ár!!!

(Az ékszerészek trükkje, hogy fillérekért felvásárolják az ilyen arany tárgyakat, pár ezerért beleüttetik a magyar próba-jelet és máris soktízezer Ft-ot nyertek a bolton.)

Szerintem vidd el egy ékszerészhez árajánlatot kérni, akkor ő megnézi pontosan hány karátos, hány grammos, milyen próba van benne...

Nem muszáj eladnod neki ha keveset kínál, de legalább utána PONTOSAN tudni fogod az ékszer értékét!

Zálogházban is ugyanezeket az adatokat megtudhatod, mikor felbecsülik az értékét (ez ingyenes vizsgálat a zálogházban).

Ha úgy mész be ékszerészhez, hogy csak becsültetést kérsz, azért pénzt szoktak kérni!!!

2009. dec. 19. 16:05
 13/15 anonim ***** válasza:

14.12-es vagyok...Nos nem akarom tudatlannak nevezni azt aki azt mondta neked,hogy 24 karátos a láncod,mert régen csinálták.Már elég régen is ötvözték az aranyat mert hamar rájöttek,hogy csak az arany nagyon puha vagyis nem lehet vele dolgozni.(csak megemlítem,hátha nem tudod,de a karát szót is 1300 évektől kezdték el használni,elég régen nem igaz?)

De most már megmondom őszintén én nagyon kíváncsi lettem a láncodra,és ha gondolod privátba elküldhetnéd nekem a képet róla,és hogy mennyit szeretnél keresni rajta..

36/N

2009. dec. 19. 17:01
 14/15 anonim válasza:
24 karátos téll. nem lehet de 22 még igen :P
2009. dec. 19. 18:01
 15/15 anonim ***** válasza:
NAgypapámnak van 24 karátos nyaklánc, pénzverdében készült, egyedileg. Szóval létezik!
2016. ápr. 3. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!