Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyit költesz a karácsonyra?...

Mennyit költesz a karácsonyra? És mennyire megterhelő ez?

Figyelt kérdés
ajándékok, fa, minden összesen.
2009. dec. 18. 22:35
 1/8 anonim ***** válasza:
9%
Volt, hogy milliókat, de mára már rájöttünk, hogy ez hülyeség :) Pár éve úgy csináljuk, hogy van egy szép nagy fa, és két napig együtt a család. Nagy evés-ivás, beszélgetések, társasjáték... Az ajándékozás pedig annyi, hogy mindenki kap valami apróságot a másiktól max.10.000 Ft.-ig. A szeretetről szól ez az egész, hogy végre jut egymásra két teljes nap amikor nincs semmi dolgunk... Máshol is erről kéne, hogy szóljon. De mondom, régen mi is vertük el a lóvét ilyenkor... Autók, ékszerek, komplett lakásberendezés... Ma már megvesszük ezeket évközben egymásnak, vagy magunknak.
2009. dec. 18. 22:53
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
Első,a 12 évesek ilyenkor már alszanak! Te mit keresel még itt?
2009. dec. 19. 01:56
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Az elsőt olvasva azért ökölbe szorul a kezem...na mindegy.

Mi összesen kb. 10 embernek kell, h. vegyünk ajándékot. 20 ezernél nem tudunk többet rászánni, és iszonyat megterhelő lesz. Januárban nyögjük, nem is tudom hogy lesz. De az a baj, hogy elvárják az ajándékot.

2009. dec. 19. 07:51
 4/8 anonim ***** válasza:
82%

Na tessék, már megint. Ha valaki nem sír, h nincs pénze, már rossz ember.

Én nagyjából 100.000Ft-ot szánok az ajándékokra, de azért, mert nagy a család, így sok kicsi ajándék lesz.

Egyáltalán nem megterhelő nekem, tudnék többet is költeni, de én sem a drága ajándékokat tartom fontosnak, hanem a szeretetet és azt, h ilyenkor együtt a család.

2009. dec. 19. 08:42
 5/8 anonim ***** válasza:
71%
Istenem, miért kell ilyen irigynek lenni?? Miért baj ha valakinek van pénze? Gondolom persze az már teljesen más lenne ha nektek lenne,az már nem is lenne olyan nagy gond. Magatokat biztos nem szidnátok így miközben már a második 10 milliós kocsitokat vennétek. Én ajándékot sem tudok venni mindenkinek, a szüleimnek is csak úgy, hogy kölcsön kértem és mégsem szidom azt aki megteheti. Sőt kívánom legyen még gazdagabb, talán egyszer én is többmindent megvehetek.
2009. dec. 19. 12:50
 6/8 anonim ***** válasza:
71%

Első vagyok. Nem lepődtem meg, hogy van bőven negatív reakció. Az irigyeknek csak annyit, hogy én befizetem az összes adót, nem tartunk igényt semmilyen segélyre, még arra sem ami járna (gyed) Fizetünk mindenért, és rengeteget adakozunk. Nem lopok, nem csalok. És nem nézem le azt akinek nincs... Meglehetősen nagy szegénységben nőttem fel, és nem a privatizáción gazdagodtunk meg. 5-kor kelek, és este 8-kor még dolgozom. Soha nem panaszkodtam, soha nem irigykedtem másokra. Mindenki élje úgy az életét ahogy akarja, és tudja, én inkább a magamba vetett hitből táplálkozom, nem a gyűlölködésből. Ha arányaiban megnézem, hogy mennyit keresek, és mondjuk most karácsonykor mennyi ment el jótékonykodásra, akkor úgy gondolom jóval túlteljesítettem bármelyikőtöket! Hangsúlyozom, hogy ARÁNYAIBAN! És amikor gyerekként az édesanyám csomagolt két szelet kenyeret és egy macisajtot 10 óraira, akkor is megfeleztem a padtársammal, mert nekik még ennyi sem volt... Szóval mindenki (legyen bármilyen) szegény, tud segíteni ha akar... De a legtöbben csak végtelenül irigyek, panaszkodnak, kifogásokat keresnek. A csövesbe meg belerúgnak, hogy "mocskos részeg" Sokkal inkább lenézik a még szegényebbeket, mint a gazdagok őket...

De azért Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

2009. dec. 19. 13:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Semennyit, mert nincs munkám 1 éve. De mikor megvolt a munkám, igyekeztem mindenkinek olyat venni, hogy tényleg örüljön neki. Na azért nem százezreket fizettem:D Minimálbért kerestem.

23/L

2009. dec. 19. 15:02
 8/8 anonim válasza:
72%

Nem veszek ajándékot senkinek!

És én sem kérek semmit.

2009. dec. 19. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!